Annons
Kultur

Gift vid första ögonkastet: Emmy om flytten – ”Var faktiskt lite orolig”

Första dagen som gifta börjar med ännu ett bröllop. Det är med pirriga känslor paret därefter flyttar ihop.
Öland • Publicerad 22 april 2024 • Uppdaterad 23 april 2024
Gift vid första ögonkastet – öländskan Emmy Johansson är en av deltagarna. I avsnitt 3 får vi följa parets första tid tillsammans efter giftermålet.
Gift vid första ögonkastet – öländskan Emmy Johansson är en av deltagarna. I avsnitt 3 får vi följa parets första tid tillsammans efter giftermålet.Foto: Ulrika Malm/SVT

Del tre av Gift i första ögonkastet visades under måndagskvällen. Det är första dagen för paren som gifta och många frågor om den nya partnern dyker upp.

Hej Emmy! Du och Mattias upplevs som väldigt trygga ihop, men hur var känslorna efter bröllopet?

Annons

– Ja, vi båda var nog väldigt trygga och bekväma med varandra ganska fort. Efter bröllopet var det lite pirrigt, nyfiket och nervöst. Det är ju ett väldigt speciellt sätt att lära känna en ny person på.

Hur var det att vakna bredvid honom?

– Det var mysigt att få vakna bredvid Mattias. Vi var ju vakna halva natten och bara pratade. Det är ganska svårt att sova när man har så mycket frågor till varandra.

Dagen efter åkte ni till Mattias systers bröllop, hur var det?

– Det var helt fantastiskt. Jag kände mig verkligen så varmt välkomnad direkt. Det är ju inte en självklarhet att bjuda in någon man träffat en gång till ens bröllop, så det kändes väldigt fint att jag fick följa med.

Kort inpå flyttar ni ihop, vad kände du då?

– Jag var faktiskt lite orolig inför att flytta ihop. Jag har ju bott själv ganska länge, så jag visste inte hur det skulle bli att börja anpassa mig efter någon annan. Men inflyttningen gick väldigt bra och Mattias var så himla välkomnande direkt.

Vad skulle du säga är era svagheter respektive styrkor så här i början av ”lära känna varandra-fasen”?

– Våra styrkor var nog att vi båda gick in med ett väldigt öppet sinne och en nyfikenhet för varandra. Medan vår svaghet kanske var att vi båda var väldigt rädda för att bli sårade.

Du beskriver att hjärnspökena dyker upp, vad beror det på och hur hanterade du det?

Annons

– Ja, dom kom upp ganska tidigt för att jag började övertänka väldigt mycket. Det fanns en stor rädsla för att bli sårad men också för att såra. Men där fick jag mycket stöd av vår expert Maria, som kunde hjälpa mig att hantera dom känslorna. Varje gång mina tankar började spinna iväg fick jag försöka sluta tänka så mycket och försöka vara i stunden.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons