Annons
Kultur

Exklusivt med Emmy: Gift vid första ögonkastet – ”Han ser ut som en stor nallebjörn”

I första avsnittet träffar Emmy Johansson sin tilltänkta för första gången - ett ögonkast och sedan är de gifta.
– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv men jag har nog heller aldrig innan varit så nyfiken, säger Emmy Johansson.
Öland • Publicerad 8 april 2024 • Uppdaterad 10 april 2024
Öländskan Emmy gifter sig efter ett första ögonkast, med Mattias från Täby.  ”Han gav mig en bra känsla direkt”.
Öländskan Emmy gifter sig efter ett första ögonkast, med Mattias från Täby. ”Han gav mig en bra känsla direkt”.Foto: SVT

Ikväll startade den nya säsongen av programmet Gift vid första ögonkastet där fyra par matchats ihop. Öländskan Emmy Johansson är som vi nu känner till, en av deltagarna som söker sitt livs kärlek. Redan i öppningsscenen av första avsnittet introducerar Emmy sin hemort, Öland.

– Jag är ju en äkta ölänning, växte upp i Arontorp. Jag och min mamma Sara som nu bor i Färjestaden tog med filmteamet till hästarna i Lenstad. Jag har en så himla fin och nära relation med min mamma, hon är min bästa vän, säger Emmy Johansson till Ölandsbladet.

Annons

En flock islandshästar rör sig på alvaret och Emmy beskriver i programmet att det varit tufft att växa upp utan en fadersgestalt.

– Känslan av att inte vara älskad av en förälder har skapat en rädsla för att bli lämnad. Men det har nog inte enbart påverkat mig negativt.

Mor och dotter åker till hemmet och pratar om det kommande giftermålet som närmar sig med stormsteg.

– Det är spännande, jag tycker det är jättekul och tycker det är tufft att hon vågar. Hon är min stolthet, säger en rörd mamma Sara som kort därefter får förfrågan om att följa Emmy till altaret.

Mamma Sara följer Emmy till vigselplatsen.
Mamma Sara följer Emmy till vigselplatsen.Foto: SVT
”Jag har en så himla fin och nära relation med min mamma, hon är min bästa vän.”
Emmy Johansson

Samtidigt presenteras Emmys tilltänkte, Mattias från Täby i Stockholm, som berättar om sin längtan efter kärlek. Plötsliga dödsfall inom familjen och psykisk ohälsa har satt sina spår men hans vänner beskriver honom som en vinstlott. Emmy och Mattias har matchats ihop för att de har många liknande sidor, båda är omhändertagande och relationsinriktade. De bryr sig mycket om andra människor.

Nu är de med i ett experiment med förhoppningar på en lång resa.

”Där och då kändes det jag skulle göra helt galet, vem gifter sig med någon man aldrig träffat? Man hör också i första avsnittet hur tungt jag andas av nervositet och känslor.”
Emmy Johansson

Med nervösa känslor gör sig paret redo för giftermål. Det är under bröllopsdagen som paret för första gången får se varandra.

– Det är så klart lite läskigt att lämna över sin dotter till någon som man inte vet vem det är, men jag har full tilltro till experterna, säger Sara och leder sin dotter fram till vigselplatsen.

Emmy Johansson från Öland är med i Gift vid första ögonkastet 2024.
Emmy Johansson från Öland är med i Gift vid första ögonkastet 2024.Foto: Miranda Johansson/SVT

Solen skiner och syrenen står i blom. Emmy stannar upp och genom bersån ser hon Mattias.

– Det här är så sjukt, är det han som står där? säger Emmy.

Annons

Hon leds fram till Mattias som säger: ”Hon är det vackraste jag sett, wow, vilken tjej. Det här är en trygg person och det kändes självklart”.

Paret säger ja till varandra och avslutar med en lång kyss.

– Jag både tror och hoppas att han är den jag söker, avslutar Emmy.

Den 15 april får vi fortsätta följa paret.

”Hon är det vackraste jag sett, wow, vilken tjej”, säger Mattias när han ser Emmy.
”Hon är det vackraste jag sett, wow, vilken tjej”, säger Mattias när han ser Emmy.Foto: Ulrika Malm/SVT, Gift vid första ögonkastet

***

Ölandsbladet har pratat med Emmy om känslorna efter första programmet.

Hej Emmy, hur är det nu att se sig själv på tv?

– Det är så konstigt, och också lite svårt att förstå att andra faktiskt också kan se detta nu. Jag har ju sett det innan, och då känns det ju bara som att se sig själv på video. Men det känns nästan lite overkligt att andra nu kommer se mig gifta mig, och förhoppningsvis bli kär, på TV.

Hur har reaktionerna varit från släkt och vänner när de hört att du gifter dig i TV?

– Det har faktiskt bara varit positivt hitintills. Som min mormor sa när jag berättade för henne ”oavsett hur det går blir det ett otroligt äventyr”. Så jag har fått sådan fin stöttning från mina nära och kära. Och så mycket bra respons från dom jag känner, vilket är så roligt.

Annons

Hur var känslan innan du skulle träffa din blivande man?

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv men jag har nog heller aldrig innan varit så nyfiken. Vem är det som kommer stå där? Jag har så mycket frågor till honom. Så det var så mycket tankar, samtidigt som det nästan kändes tomt i huvudet. Där och då kändes det jag skulle göra helt galet, vem gifter sig med någon man aldrig träffat? Man hör också i första avsnittet hur tungt jag andas av nervositet och känslor.

Vad var din första tanke när du såg Mattias?

– Mina första tankar var: ”Han ser lika nervös ut som mig, gud vad skönt. Han ser så snäll ut. Han ser så trygg ut. Han ser ut som en stor nallebjörn”. Vilket lugnade mig mycket, han gav mig en bra känsla direkt.

Var det självklart att säga ja?

– Ja. När man går med i det här tror jag att man är redo på att säga ja oavsett hur första mötet känns, det är lite tanken med det hela. Sedan vet man ju också att detta ska vara ens perfekta match enligt experter, vilket gör ännu mer att man vill lära känna personen.

Får ni som medverkande i programmet säga nej om det inte skulle kännas rätt?

– Jag vet faktiskt inte, men jag tror det. Jag har aldrig frågat. För mig var det så självklart att säga ja oavsett vem som hade stått där. För jag är ju med i det här experimentet, och vill gå in med ett öppet sinne.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons