Annons
Kultur

Debuterar med deckare i Ölandsmiljö

Daniel af Wåhlberg har tidigare jobbat som filmare och debuterar nu som författare. Hans kriminalroman Mörkrets Ö utspelar sig i ett fiktivt Borgholm där huvudpersonen Annie arbetar som polis.
Borgholm • Publicerad 18 juli 2019 • Uppdaterad 14 september 2020
Daniel af Wåhlberg debuterar som författare med deckaren ”Mörkrets ö”.
Daniel af Wåhlberg debuterar som författare med deckaren ”Mörkrets ö”.Foto: Pressbild

I slutet av juli kommer Mörkrets Ö att lanseras som ljudbok på förlaget Lind&Co. Bokens handling börjar då polisen Annie Fröjdh vaknar i en sjukhussäng efter att ha blivit skjuten vid ett ingripande mot ett villainbrott i närheten av Borgholm. Hon är illa skadad men tvingas ändå sätta igång sökandet efter den som sköt henne. Fler brott uppdagas och utredningen omfattar snart även mord. Fallet har mystiska omständigheter och det finns inga uppenbara motiv. Annie inser också att hon själv inte går säker för mördaren.

Daniel af Wåhlberg är bördig från Öland men bosatt i Göteborg. När han satte igång att skriva deckare var valet av plats dock självklart.

Annons

– Det är jättespännande att mentalt röra sig i sin hembygd och iscensätta mord och polisutredningar, säger Daniel i ett presmeddelande.

Om karaktären Annie Fröjdh säger han:

- Annie är lika delar snut och människa, tuff och handlingskraftig i många situationer, rädd och tveksam på andra plan. Hon har en tilltro till rättsväsendet men är också en realist som inser systemets begränsningar. Framför allt är hon en människovän som vill hjälpa andra, men har vissa svårigheter att hjälpa sig själv. I mina ögon är hon något av den perfekta polisen. Hon är min hjälte!

Boken planeras att bli den första i en serie med Annie Fröjdh.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons