Annons
Kultur

Bonde söker fru: Mimmi om vad som gör henne lite stum – “Det har jag svårt för”

Nervösa och förväntansfulla flyttar alla in hemma hos bönderna, där det är dags att för första gången se platsen där de kan vara lyckliga i alla sina dagar.
Näsby • Publicerad 1 november 2023 • Uppdaterad 8 november 2023
Köttbonden Mimmi Åsenius framför bostaden på södra Öland.
Köttbonden Mimmi Åsenius framför bostaden på södra Öland.Foto: Natalia Johansson

Erik kom körandes på sin motorcykel till öländska köttbonden Mimmi Åsenius gård i förra veckans avsnitt. Efter en trevlig pratstund tätt intill varandra på stenmuren anländer resten av killarna som valts ut för att bo på gården. Erik önskar att han hade hunnit få mer egentid med Mimmi och säger ”underbart är kort”.

”Jag kände inte av någon svartsjuka alls.”
Mimmi Åsenius, Bonde söker fru

Joel känner att det kan bli svårt att ta plats bland resten av killarna men han tror och hoppas att det kommer gå bra om han är sig själv. Mimmis förhoppning är att killarna ska få uppleva en härlig sommar på gården.

Annons

– Lite äventyr, dejtande och lite kärlek och mys kanske, säger hon i onsdagskvällens avsnitt.

Mimmi tar med killarna till fyren Långe Jan och det märks tydligt att hon stortrivs på södra Öland. Hon beskriver sin hemort som ”den vackraste platsen på jorden” och ”magisk”. Mimmi tror inte att det är så svårt att hitta någon att dejta men att det kan vara svårare att hitta någon som vill stanna året om.

Vis strandkanten får Mimmi ta emot en kram av Martin... eller vänta förresten... det blev ju två. Hon får en gullig present och Martin verkar redan fått känslor för öländska bonden. Han drunkar i hennes ögon och lite fjärilar i magen uppstår. Mimmi säger att Martin är en varm och go kille och tillägger att han är bra på att kramas.

***

Kände du av någon svartsjuka hos killarna redan första dagen när de kom till din gård?

– Jag kände inte av någon svartsjuka alls.

Martin sa i kvällens avsnitt att han drunknar i dina ögon. Kan du ta emot komplimanger eller är det svårt?

– Det är något jag upptäckt att jag har svårt för. Jag har en tendens att bli lite stum.

Nu har fem avsnitt visats, hur känns det att se sig själv på TV?

– Det känns bra, nu har man vant sig lite mera. Det är mest spännande att få se vad de valt att ta med, och vad de valt att klippa bort.

Annons

Hur är reaktionerna från din familj och vänner?

– Jag har inte hört något negativt än. Mer att jag gör mig bra i tv och att jag inte har något att skämmas för än så länge.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons