Annons
Kultur

Bonde söker fru: Mimmi om båtturen: ”Jag ville visa honom en ganska ny del av mitt liv”

Erik och Jimmy är glada över att vara kvar på Mimmis gård i Näsby. När Erik får förfrågan om att följa med på en dejt blir han extra glad.
Näsby • Publicerad 6 december 2023 • Uppdaterad 7 december 2023
Eriks känslor för Mimmi utvecklas mer för varje dag som går.
Eriks känslor för Mimmi utvecklas mer för varje dag som går.Foto: TV4

Under tiden de är iväg extraknäcker Jimmy som trädgårdsmästare på gården. Hans förhoppning är att Mimmi under dejten ska inse att Erik inte är något för henne.

– Det finns lite pirr i magen, säger Erik som är jättetaggad inför egentiden.

Annons

Han känner av en hel del fjärilar.

– Dagens dejt är väldigt viktig. Både Jimmy och Erik är fantastiska på olika sätt, just därför har jag inte velat tränga in mig i ett hörn att det är den här killen jag ska välja. Jag vill hinna se så mycket som möjligt innan det faktiskt är dags för ett val.

Erik och Mimmi åker iväg i sjöräddningsbåten. En del i Mimmis liv är att hon är engagerad i sjöräddningen.

– Det är fantastiskt att man kan ha så många egenskaper. Hon är bonde, konditor och nu sjöräddare. Vad ska jag säga? Tuff brud i lyxförpackning, säger Erik.

Se ett klipp från avsnittet (som du kan se i sin helhet här):

Här saknas innehåll

Han hoppas att de under dejten ska ha kul, skratta, ha roligt ihop men också komma varann nära. Båtturen går till Kristianopel och där hoppas Mimmi att de ska kunna prata om saker och ting. Hon hoppas att det ska kännas bra och funka både bra när det gäller kommunikation och känslomässigt. Jimmy som är kvar på gården säger att han inte känner av någon svartsjuka.

– Man måste kyssa några grodor för att träffa sin drömprins, säger Jimmy.

”Hon är bonde, konditor och nu sjöräddare. Vad ska jag säga? Tuff brud i lyxförpackning”
Erik

Därefter går han på en promenad. Där pratar han med ortsbefolkningen och får tips på vad man kan göra för aktiviteter. När Jimmy får höra att det finns en padelbana bestämmer han sig för att boka en bana till senare. När han åker till Ica träffar han Carolina, Mimmis syssling.

– Min fruga är på dejt med Erik nu, säger Jimmy.

När han strax därefter står vid kassan upprepar han samma sak för kassapersonalen.

Annons

–Nu är min framtida fru på dejt med en annan kille.

För Erik och Mimmi blir det en allvarlig pratstund när de sitter insvepta i en filt nära strandkanten. Mimmi säger till Erik att han är en fin kille som har nära till skratt, är driven och bra på att dansa.

– Vad du än gör för val vill jag ändå att du ska veta att jag är jättetacksam för att jag får vara här med dig, säger Erik.

Mimmi känner att Erik växer mer och mer. Hon tror att de skulle ha en härlig och rolig vardag tillsammans. De kysser varandra och Erik tycker blickarna han får av Mimmi är bekräftade.

När de kommer tillbaka till gården sitter Jimmy på trappan och väntar. Han berättar om sin plan, att de ska spela padel. På padelbanan får Jimmy visa sin skicklighet och även om det inte går riktigt lika bra för Erik så ser han ut att ha roligt.

***

Blev dejten med Erik som du hade önskat?

– Det tycker jag, det var helt fantastiskt att få åka båt över sundet; och för att inte tala om den goda maten vi fick på kaféet Sött & Salt!

Hur kom det sig att du valde att ta med Erik till Kristianopel?

– Jag ville visa honom en ganska ny del av mitt liv, nämligen Sjöräddningen. Det är en fantastisk ideell organisation som jag gärna delar med någon i framtiden, om intresset finns. Så det var egentligen viktigare än Kristianopel i sig. Jag skulle gärna vilja tacka både Sjöräddningen och Sött & Salt för att de gjorde vår dejt till en sådan fantastisk upplevelse.

Annons

Har du spelat mycket padel tidigare?

– Det var första gången för min del. Så det var roligt att Jimmy hade fixat allting för oss.

Hur var stämningen mellan killarna på padelbanan?

– Vi hade jätteroligt, jag skojade på som aldrig förr.

Nu när du sett veckans avsnitt, hur kändes det att höra Jimmy säga att hans framtida fru var iväg på dejt med en annan?

– Lite konstigt faktiskt. Jag tänkte inte på det sättet vid tillfället.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons