Annons
Kultur

Maria Brynielsson: Bonde söker fru: "Helt säker kan ju ingen av killarna vara"

Jag erkänner… jag har fel... igen. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag redan efter första avsnitten sänts trott att jag vetat vem som kommer bli vald till att stanna kvar sist. I år är det precis likadant igen.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Krönika • Publicerad 6 december 2023 • Uppdaterad 11 december 2023
Maria Brynielsson
Detta är en personligt skriven text i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jimmy känner sig helt säker på att han kommer stanna kvar till slutet på Mimmi Åsenius gård i Näsby.
Jimmy känner sig helt säker på att han kommer stanna kvar till slutet på Mimmi Åsenius gård i Näsby.Foto: TV4

Jag tror mig veta svaret, fast sanningen är den att jag inte har en aning om vem av killarna Mimmi kommer välja. Den kille jag trodde Mimmi skulle ha kvar längst på gården fick nämligen åka hem i förra veckans avsnitt.

Två killar är nu kvar på gården i Näsby på södra Öland; Jimmy som till vardags är gymnasielärare på Kattegattgymnasiet i Halmstad och västkustkillen Erik från Falkenberg. De ser ut att trivas bra tillsammans men det märks allt tydligare att ”vinnarskallarna” infinner sig alltmer.

”Jag tror mig veta svaret, fast sanningen är den att jag inte har en aning”
Maria Brynielsson
Annons

Båda har fått bekräftelse från Mimmi och hon känner pirr i kroppen när de umgås. Man funderar på vad det är som gör att Mimmi i slutänden väljer den ena killen och inte den andra. För något måste det väl vara som gör att pirret hon vid flera tillfällen nämnt under säsongen övergår till något mer.

I senaste avsnittet var det ingen som skickades hem av ”Mimmis bönder”, det innebär att nästa val kommer allt närmare.

Jimmy visade verkligen upp sina padelkunskaper. När han var i matbutiken berättade han för två personer att ”Erik är på dejt med min framtida fru”. Om det var så smart eller inte att säga så kan diskuteras. Jimmy verkar nu så säker på att han kommer få stanna kvar längst på gården så det känns överdrivet.

Kanske bättre att inte vara helt säker till sista valet är klart trots allt. Fast, visst så har han lika stor chans till att stanna kvar. Men helt säker kan ju ingen vara, inte ens Jimmy!

Annons
Annons
Annons
Annons