Annons
Kultur

Bonde söker fru: "Du var helt klart pappas favorit"

I senaste avsnittet fick vi se när bönderna fortsatte lära känna sina brevskrivare under gruppdejterna. Vill man få en chans att följa med till gården gäller det att flörta ordentligt.
Näsby • Publicerad 25 oktober 2023 • Uppdaterad 8 november 2023
En trevlig pratstund blev det för Joel och Mimmi Åsenius under onsdagskvällens avsnitt.
En trevlig pratstund blev det för Joel och Mimmi Åsenius under onsdagskvällens avsnitt.Foto: TV4

Öländska köttbonden Mimmi Åsenius tar med Joel på en pratstund. Joel har innan programmets start tagit reda på hur lång ressträcka det är hemifrån hans bostad till Mimmis gård på södra Öland. Mitt i samtalet berättar Mimmi att hennes pappa kallar Joel för ”killen med gäddan”.

– Du var helt klart pappas favorit.

Annons

Om Joel får Mimmi på bettet i slutänden återstår att se, men det märks att de trivs i varandras närhet. Joel berättar om varför han valde att skriva ett brev och skicka till Mimmi.

”Jag tror självklart att man kan bli förtjust eller känna attraktion för någon vid första ögonkastet. Men kärlek tycker jag är en djupare känsla, som för mig uppstår med tiden.”
Mimmi Åsenius

– Man blev visst lite röd om kinderna, säger hon efteråt.

När det är är dags att bjuda in fyra killar till gården är det lite jobbigt för det känns inte bra att rösta ut någon. Mimmi känner iallafall att hon har valt ut ett superhärligt gäng och hon hoppas att pirret hon känner ska utvecklas till kärlek.

Innan har det varit killarna på dejt, nu blir det killarna på gården istället. Det tar inte lång tid efter att första killen kommer körandes till gården på sin motorcykel tills de sitter tätt intill varandra på stenmuren. Mimmi känner av nervositeten och även lite småpirr. Nästa vecka fortsätter vi följa de fyra killarna som följt med till gården och kanske uppstår ännu mer pirr i kroppen då.

Hej Mimmi! Fjärde avsnittet har nu gått. Hur kändes det att skicka hem två killar?

– Värdelöst. Man vet egentligen inte så mycket om någon efter fem minuter. Man har mer en känsla. De killarna som åkte ut är toppen. Men i stunden så var det dem jag kände minst för.

Har din pappa någon påverkan i ditt val?

– Nej. Vi brukar skoja om det lite grann. Men det är jag som står för den biten.

Du tror inte riktigt på kärlek vid första ögonsnittet. Hur lång tid behövs för att kärlek ska uppstå för dig?

– Jag tror självklart att man kan bli förtjust eller känna attraktion för någon vid första ögonkastet. Men kärlek tycker jag är en djupare känsla, som för mig uppstår med tiden. Hur lång tid det sen är, det beror lite på.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons