Annons
Kultur

Biljettfusk: ”Polisanmäl bedragarna”

Årets sommar kan vara en av de mest konsertintensiva i Sverige. I spåren följer en explosionsartad trend av försök till bedrägeri. I alla fall om man ska lite till Björn Nohlgren, som driver arrangörsbolaget Nöjet Konsert och som står bakom konserten med Laleh på Slottsruinen och Gyllene Tider i Kalmar. ”Polisanmäl”, uppmanar han.
Borgholm • Publicerad 15 juli 2019
Att gå på konsert lokcra många. Men risken att bli lurad är stor om man inte köper sin biljett på rätt sätt.
Att gå på konsert lokcra många. Men risken att bli lurad är stor om man inte köper sin biljett på rätt sätt.

Björn Nohlgren berättar om förra veckans konsert i Skövde med Gyllene Tider:

– Det var över 100 personer som vi fick neka entré för de hade köpt biljetterna från ett försäljningsbolag via nätet. Biljetterna är barnbiljetter som säljs till ordinarie pris till vuxna. Vi kan inte släppa in dem när de kommer till konserten, förklarar Björn Nohlgren som ser att problemet ökar markant.

Annons

– Det här bolaget är mycket aggressivt i sin marknadsföring och jag vill varna för att köpa biljetter på det här sättet. De berättar att konserter snart är slutsålda och att den som sill få en biljett måste skynda sig att köpa av dem.

Hur många som kan vara drabbade vid Lalehs konsert i Slottsruinen kan Björn Nohlgren inte uppge utan det visar sig i efterhand när arrangören summerar eventet. Men Björn gissar att det säkerligen finns någon drabbad även på Öland.

– Det här är helt förfärligt, väldigt tråkigt för besökare som inte får komma in. Den som drabbas ska polisanmäla det här genast, uppmanar Björn Nohlgren.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons