Annons
Kultur

Biljettbluff drabbade stenbrottet

Som Ölandsbladet tidigare rapporterat om, varnar konsertarrangörer för bluff-biljetter från ett nätbaserat företag. Det var i samband med Lalehs konsert i Slottsruinen som konsertarrangören Nöjet Konsert uppmanade drabbade biljettköpare att polisanmäla. Vid måndagens konsert i Stenbrottet uppdagades ett flertal biljetter köpta i andra hand från det aktuella bolaget. ”Förfärligt”, sammanfattar Torbjörn Gustavsson, från arrangerande Källa Hembygdsförening.
Gillberga • Publicerad 31 juli 2019
Torbjörn Gustavsson, eldsjäl i arrangören Källa Hembygdsförening, är bestört över att biljetter till konserten handlats på svarta marknaden.
Torbjörn Gustavsson, eldsjäl i arrangören Källa Hembygdsförening, är bestört över att biljetter till konserten handlats på svarta marknaden.Foto: Karolina Sörman

Det blev lite kaosartat för de ideella krafterna i den lilla föreningen när det på måndagsförmiddagen uppdagades att biljetter såldes på svarta marknaden till långt över normalpris.

– Vi har haft besökare som betalat 800 kr per biljett. Jag hoppades att detta inte skulle hända oss, vi är ju bara en liten förening. Jag förstår inte hur man kan lura folk på det här sättet, det drabbar artisten, det drabbar oss arrangörer. Vi får en hel del nya problem att lösa och det blir ju väldigt tråkigt för besökaren, förklarar Gustavsson.

Annons

Vad har det fått för konsekvenser för er?

– Vi har fått införa en större säkerhetskontroll och scannar alla biljetter. Kunderna gör ju inte fel det är ju företaget som säljer bluff-biljetterna. Vi har fått väldigt mycket back up och stöttning från den officiella biljettleverantören Ticketmaster. Men de kan ju inget göra och inte vi heller. Nu får vi ta med oss den här erfarenheten när vi sätter oss och börjar planera för nästa års konserter.

Företaget i fråga, Viagogo, har ett flertal anmälningar på sig och ligger på konsumentverkets varningslista. Det är inte olagligt i Sverige att sälja biljetter i andra hand och biljetterna är giltiga om det inte finns några särskilda villkor. Det finns personliga biljetter som är styrda till namn och konsertarrangörer kan då neka tillträde för personer som inte kan legitimera sig med samma namn som står på biljetten.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons