Annons
Kultur

Anders Marell tilldelas kommunens kulturpris

Borgholms kommuns kulturpris 2018 tilldelas Anders Marell.
Borgholm • Publicerad 13 maj 2019 • Uppdaterad 14 maj 2019
Anders Marell, kulturpristagare.
Anders Marell, kulturpristagare.Foto: Arkiv

Motiveringen lyder som följer

”Anders Marell är en av Ölands främsta kulturbärare. Han bevakar det öländska kulturlivet på ett imponerande sätt. De artiklar han skriver betyder mycket för tidningarnas läsare och inte minst för öns konstnärer och kulturarbetare.

Annons

Anders har de senaste tio åren varit en i navet kring Gärdslösa prästgård, där han bland annat byggt upp ett antikvariat som snart har lika många titlar som ett bibliotek!

Som om inte det vore nog guidar Anders även i Gärdslösa kyrka, håller föreläsningar om författare och konstnärer, är aktiv i Folkets hus och flera andra föreningar”.

– Det var uppriktigt sagt en stor överraskning. Jag visste inte ens att jag var nominerad. Det känns mycket bra och jag känner mig förtjust och stolt, säger en glad Anders Marell till Ölandsbladet.

Vad betyder det för dig?

– Jag hoppas inte att det ska betyda något annat än glädje och tacksamhet. Livet ska gå vidare i sina vanliga fåror.

Du tänker väl inte sluta på topp?

– Ha ha, nej tvärtom. Detta kommer att stimulera mig till ytterligare kraftansträngningar.

Var kommer ditt engagemang ifrån?

– Jag har alltid varit nyfiken på det mesta och under livet adderas livserfarenhet och kunskaper som fogar ihop sig till en mosaik. I den synvinkeln vill jag inte bli ung igen. Det är intressant hur mycket av det som hänger ihop.

– Sedan är det en gåva att få träffa så många intressanta människor som lägger sin själ i att skapa ärligt och uppriktigt.

Annons

Vad läser du just nu?

– Jag läser allt jag kan hitta om Störlinge för jag håller på att skriva mitt bidrag till den kommande Störlinge-boken.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons