Annons
Kalmar

Skottlossning i Kalmar – pojke förd till sjukhus

Klockan 19.15 på söndagen larmas polis till Lille Bullens väg i Norrliden med anledning av en skottlossning.
Publicerad 18 december 2022 • Uppdaterad 19 december 2022
Ett stort område kring brottsplatsen är avspärrad.

Klockan 19.15 på söndagen larmas polis till Lille Bullens väg i Kalmar med anledning av en skottlossning.

– Vi får in larmet från SOS. Det är privatpersoner som ringer in och larmar om en skottlossning. En man är skottskadad och är förd med ambulans till sjukhus, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Det visar sig senare vara en pojke som är under 18 men över 15 år gammal.

Stora polisresurser är på plats.

Brottsplatsen är avspärrad och polisen har en stor resurs som arbetar med ärendet.Tekniker är på väg till brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning. Ärendet rubriceras som försök till mord.

– Vi genomför en hel del utredningsåtgärder som att prata med personer i området, eventuella vittnen samt säkrar spår och teknisk bevisning som kan vara viktig för oss att ha i den kommande utredningen. Såklart söker vi efter en gärningsman eller flera gärningsmän.

Bara fem minuter efter att larmet om skottlossningen kom in larmades även räddningstjänst med anledning av en mindre brand i närheten av Norrlidsparken.

Ett stort område kring brottsplatsen är avspärrad.

– Vi åkte fram till platsen med anledning att det ringdes in om en liten brand, omkring 1 gånger 1 meter. Polis var redan på plats och vi fick vända om då det redan var åtgärdat, säger vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Polisen kollar på om branden har något att göra med skottlossningen.

– Vi är medvetna om branden, det är oklart vad som har brunnit. Vi tittar såklart på om det har något samband med skottlossningen då det kom in så nära i tid och inte överdrivet långt från brottsplatsen, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons