Annons

”Vildarna tigger om motstånd”

Insändare • Publicerad 4 juni 2008

Svar på insändare

Nej, nu går de utökade politiska vildarna i Mörbylånga tätort för långt! Hur kan man förespråka att det lugna och harmoniska Mörbylånga ska få rondeller. Vi kan väl bara se hur det gick för Färjestaden till slut.

Annons

När nu turistnäringen äntligen lyckades att förlänga turistsäsongen med att få hit några Malmöbo en vacker fredagseftermiddag i mitten av ljuvliga Maj – så hade de tydligen inte fått information om vårt vackra Alvar och Odlingslandskap - och vid infarten till södra Öland så stod det kommersiella Köpstaden i vägen och man lockades till frestelse att både snurra runt i Färjestadens alla rondeller och förmodligen besöka Systembolaget redan vid lunchtid – och vad händer? Jo, nu fick Färjestaden också Ölands första bankrån dessutom med bombhot! Vi undrar bara också, hade vid tillfället inte Djurparkens nöjesfält öppnat?

Samt att allt detta ledde till att våra anfäder t.o.m. ända från Grönhögen som tänkt åka till Färjestadens självplock fick tji. De fick nu färdas över Ölandsbron i en hastighet av 50 km/tim och dessutom snirkla genom polisspärrar och i Kalmars rondeller. Hela fredagskvällen var redan förstörd. Hade det inte nu ändå varit bättre med färjan? Den ligger ju ändå bara i hamnen och skrotar och kanske är det dags att dra ur bultarna ur Ölandsbron och äntligen får dem räknade? Indragningen av fiskenäringen bidrar ju heller inte till någon vidare direktimport. Och hur gick det med Weekendresorna till Polen? Ja, frågorna är många!

Visserligen var det Löttorp i grannkommunen Borgholm som fick en av Sveriges första rondeller så det kan vi inte beskylla Färjestaden för. Det ledde bara till busköring och man fick begränsa varven till max åtta. Det är ju också en av anledningarna till att vi inte kommer att rösta Ja i kommande folkomröstning om ett enat Öland. Vi kan inte beblanda oss med Löttorpsbo som inledde Färjestaden i frestelse.

Så nu tycker JAG med flera att måttet på förslag från vildar är nog. Vi är nu ett antal ”före detta” kommuninvånare som startat föreningen ”Rondellernas motståndare”. Vi vill kunna återvända till vår barndomsbyggd och minnas den som den en gång var. På den så kallade goda tiden var den största katastrofen som någonsin hänt ”att Sockerbolagets fartyg Tanto gick på grund strax utanför Mörbylånga hamn” – detta var i stort sätt att jämföra med Titanics undergång. Många Mörbylångabor grät och bad om fartygets räddning – till vilken betydelse undrar vi nu med tanke på vårt Sockerbruks allt för tidiga bortgång. Ja, inte ens socker får man bränna hemma!

Vi är bara i nyskedet av vår nystartade förening men ändå inledningsvis 14 anonyma medlemmar som gärna vill komma hem en dag och färdas på raka jämna vägar, precis som förr. Vi tar också gärna Färjan via Färjestaden eller är det dags för 7:ans återkomst direkt till idyllen Mörbylånga?

Rondellernas motståndare

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons