Annons

”Vi vill ha Köpingskolan kvar”

Insändare • Publicerad 19 oktober 2007

Vår skola ska läggas ner och de vill flytta den upp till Skansenskolan. Andledningen till att skolan ska läggas ner är ett vikande elevunderlag. Det går ju i ”vågor” som sagt. Men eftersom de planerar en ny grundskola i Färjestaden kan detta inte stämma.

De har bara kollat på hur många barn det föds i Mörbylånga men det bor ju faktiskt barn i byarna till exempel som Vickleby, Kastlösa och Resmo som går på skolan i Mörbylånga! Vi har tusen namnunderskrifter. Säger inte det att det är många som vill ha kvar Köpingskolan?

Annons

Med detta får vi barn mindre utrymme för lek och så vidare vid denna ålder är det roligt att leka! De tänker bygga en skolgård vi vägen och intill en korridor med fönster. Hur kommer vi barn kunna leka där? Vi skulle absolut inte få spela fotboll ifall om bollen skulle komma på fönstret. Vem vet om bollen kommer hamna på gatan? Det kan hända en olycka snabbt!

Det är dom bästa åren man har när man går i skolan man vill verkligen inte sluta här. Vi tycker synd om småsyskon och andra barn som aldrig får gå här på grund av att den ska läggas ner. Känslan är att det bara är en person som vill ha bort den och köra över alla politiker och andra människor som vill ha kvar den. Skolan är nästan hundra år gammal, föräldrar och släktingar har gått där. Tillsammans skapar vi vår framtid! Är det inte så det är?

Elice Nilsson, Isabella Viktor, Elina Nilsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons