Annons

Varning! Parkera inte i Borgholms kommun

Normala parkeringsautomater inom rimligt avstånd. Det kräver insändarskribenten.
Parkering • Publicerad 8 juli 2021 • Uppdaterad 30 juli 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SMS-parkering upprör insändarskribenten. Bilden är från Byxelkrok.
SMS-parkering upprör insändarskribenten. Bilden är från Byxelkrok.Foto: Privat

Det kommer många turister till Borgholm på sommaren. Då är det bra med kontroll av parkeringsvanorna för att undvika kaos. Och det är inte orimligt att ta ut en parkeringsavgift i centrala lägen.

Men den ordning som nu gäller i centrala lägen och på parkeringen i Köpingsvik är orimlig. Den som vill göra ett kort besök och parkerar i hamnen vid båtklubben får betala 45 kr för en timme och 60 kr om man vill ta en promenad på två timmar till våra affärer på Storgatan och kring torget.

Annons

Det är inte rimligt. Och dessutom utan att det klart anges hur kostnaden uppstår. Förutom en rimlig parkeringsavgift på 15 kr/timme så debiteras bilägaren en serviceavgift på 4,95 kr och en fakturaavgift på 25 kr.

Dessa uppgifter redovisas inte på anslag. Den som i förväg vill veta vad det kostar att parkera i Borgholm hänvisas till att via SMS ta kontakt med parkeringsbolaget.

Om man nu trots denna orimliga kostnad vill betala så får man göra detta med SMS. Det vill säga om man är svensk medborgare och har svenskt personnummer. Hur tyska eller engelska turister eller svenskar som i dessa id-kapartider inte vill sprida sitt personnummer till ett parkeringsbolag som man inte känner närmare till framgår inte.

Den besökare från Koblenz som jag pratat med hänvisades till att ladda ner en app som hon därefter aldrig mer kommer att ha användning för.

Så här kan man inte ha det i ett modernt samhälle. Borgholms kommun måste se till att det kommer upp normala parkeringsautomater på rimligt avstånd från platserna. Om det inte bedöms som lönsamt får man acceptera att bara begränsa parkeringstiden i de lägen där automater bedöms som för olönsamma.

Vi vill ha många besökare till vår fina kommun. Men då gäller det att erbjuda bra och välkomnande förutsättningar.

Bengt Owe Birgersson, Bredsättra

”Så här kan man inte ha det i ett modernt samhälle. Borgholms kommun måste se till att det kommer upp normala parkeringsautomater på rimligt avstånd från platserna.”
Annons
Annons
Annons
Annons