Annons

”Värnar Mörbylånga kommun om sina elever?”

Insändare • Publicerad 1 november 2007

Var finns omtanken om varje skolelev i de förslag skolchef Ann Willsund låtit lägga fram om nedläggning av Köpingskolan samt hoptryckning av olika elevgrupper i högstadiets lokaler?

Vet hon inte om att det är olämpligt att sätta ihop stora elevgrupper av olika åldrar? Att närvaro av högstadiebarn hämmar den viktiga leken under rasterna för yngre barn, så att de riskerar att bli stora fort... Har hon missat de pedagogiska forskningsrönen om vikten av kvalitativ skolgårdsmiljö. Och när barnantalet nu ökar igen, tänkte hon pressa in våra barn i dyrt hyrda baracker eller göra opedagogiskt stora klasser? Vilken kvalitet vill vi ha på skolan?

Annons

Självklart ska Köpingskolan behållas som den är, som med sin kvalitet ligger helt rätt i tiden. Storleken är både attraktiv och gör den flexibel. Och bort med dyra, ytliga visionsfoldrar, och in med kvalitativt innehåll; som på andra skolor där man möjliggör meningsfulla möten genom författarbesök för alla elevstadier och ögonvittnen från andra världskriget.

När ska skolchefen börja måna om varje elev, elevernas föräldrar, lärarna?

Solveig Åkesdotter

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons