Annons

Varför skall de som är negativa alltid få rätt?

Borgholms kommun tog tillsammans med föreningen CAP fram en alldeles förnämlig plats för en skateboardramp i Södra parken.
Borgholm • Publicerad 20 januari 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En bild av hur det skulle kunna se ut med skatepark i Södra parken.
En bild av hur det skulle kunna se ut med skatepark i Södra parken.

Det dröjde dock inte länge förrän protesterna strömmade in med olika motiveringar och klagomål. De som var nöjda med förslaget fick aldrig någon uppmärksamhet i media, i kommunen, men ni skall veta att det är många borgholmsbor som tycker valet av plats var alldeles utmärkt valt.

På grund av almsjuka fick många träd plockas bort i parken, platsen blev öppen och väl lämpad för ändamålet och ungdomarna skulle äntligen få sin ramp. Men icke, ett snabbt tillkommet möte, ett möte där ungdomarna inte kom till tals, beslutade att platsen var illa vald.

Annons

Nu lutar det åt att rekommendera första alternativet i Mejeriviken. Hur tänker man då? Inte alls tycker jag, hösten och våren, är platsen Borgholms värsta blåshål, marken ligger så lågt att översvämning är en stor risk, motivet att det skulle bli ett tillhåll för kriminella element som några har som argument vid Södra parken, borde gälla vid Mejeriviken, där inga vuxna överhuvudtaget vistas, möjligtvis vi hundägare som rastar våra hundar, det alternativet borde radera Mejeriviken som möjlig plats eftersom vuxna ofta både ser och hör och på så sätt håller koll. Platsen u Södra parken kan kompletteras med ett utegym och på så sätt en bredare publik till mångas nöje. Kommunen håller på att rusta upp lekplatser på olika platser och inom kort kommer lekplatsen vid Pingstkyrkan rustas upp, vore lämpligt att rusta upp lekplats/bygga skateboardramp/bygga offentliga toaletter vid samma tillfälle.

Varför skall ungdomen alltid sättas på undantag. Vi fick/får en förlängning av Sommarlovskortet trots vissa politikers ifrågasättanden nu hoppas jag/vi får en skateboardramp i Södra Parken!

Tycker

Stig Augustsson

Glad pensionär

Annons
Annons
Annons
Annons