Annons

”Vänsterpartiet tycker det är rimligt att fördela arvodena på fler”

Moderaterna i Mörbylånga borde tagga ner. De påståra att de tycker att arvodena till politikerna inte ska höjas, men i själva verket handlar det bara om att de inte tycker att andra partier än moderaterna ska få mer av kakan.
Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 12 juli 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När kommunen höjde det moderata kommunalrådets lön med 40 000:- per år tyckte de det var bra, (kommunalrådet fick 95 procent av en riksdagsledamots lön istället för 90 procent).

Drygt 62 000:- i månadslön för Henrik Yngvesson tyckte de var rimligt. Det är mer än dubbelt så mycket som en vänsterpartist skulle fått. (Ingen poltiskt anställd vänsterpartist får mer än 28 400 kronor för sina uppdrag, oavsett om man är partiordförande som Jonas Sjöstedt eller landstingsråd som Linda Fleetwood. All lön utöver detta är en förtroendevalda vänsterpartister tungen att skänka bort - annars får man inte representera Vänsterpartiet.)

Annons

Vänsterpartiet tycker det är rimligt att fördela arvodena på fler. Fler politiker från olika partier i nämnder och styrelser som får ersättning för att de tar ledigt från jobbet och offrar sin fritid för kommunens bästa är väl använda pengar.

Moderaterna verkar föredera hög lön för sitt eget kommunalråd och få representanter från andra partier i styrelser och nämnder. Det är inte Vänsterpartiets linje. Vi vill hellre ha större nämnder med många åsikter representerade. Blir det dyrare så vi sänker vi hellre arvodena än antalet ledamöter i nämnder och styrelser.

Vi i Vänsterpartiet tycker att bred demokratisk representation är viktigare än höga löner för heltidsanställda politiker och arvoden till ledamöter i nämder och styrelser.

Erik Cardfelt, Hagby

Vänsterpartiet Mörbylånga

Annons
Annons
Annons
Annons