Annons

Valfrihet i det lilla så som det stora!

Äldreomsorgen i Mörbylånga kommun skall kännetecknas av kvalitet och flexibilitet.
Publicerad 12 januari 2019 • Uppdaterad 15 januari 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Hämtning av mat från restauranger är verkligen inget unikt, det är flertalet kommuner som tillhandahåller denna service”, skriver Eva Folkesdotter Paradis tillsammans med öriga oppositionsföreträdare i socialnämnden.
”Hämtning av mat från restauranger är verkligen inget unikt, det är flertalet kommuner som tillhandahåller denna service”, skriver Eva Folkesdotter Paradis tillsammans med öriga oppositionsföreträdare i socialnämnden.Foto: Arkiv

En god och värdig vård för våra äldre handlar inte bara om att få en service tillgodosedd eller en tjänst utförd. I mångt och mycket handlar det om det där lilla extra, möjligheten till en guldkant i vardagen. Olika individers olika önskemål ska så långt som det är möjligt tillmötesgå. Därför är det med bestörtning vi hör att de äldre i Mörbylånga kommun nu nekas möjligheten att få färdiglagad mat från någon av våra lokala restauranger hämtad till sig. Detta är inte annat än en stelbent tolkning av ett beslut från 2009 som dessutom inte rör just frågan om hemkörning av restaurangmat. För M, KD och L i socialnämnden är det självklart att denna möjlighet även fortsättningsvis måste finnas. Hämtning av mat från restauranger är verkligen inget unikt, det är flertalet kommuner som tillhandahåller denna service.

Ytterst ansvarig med möjlighet till lösning står nu Centerpartiets Gunilla Karlsson, ordförande för socialnämnden men från henne är det tyst. Vi kan inte ha en äldreomsorg där stelbenthet går före människan och dennes rätt till valfrihet. Politiken måste nu sätta ned foten, möjligheten till hemkörning av restaurangmat måste finnas för våra äldre. Hävdas att resurserna inte finns för detta är det vår skyldighet att skapa möjligheter för detta, det är våra äldre värda!

Annons

Eva Folkesdotter Paradis (M)

Ingela Fredriksson (M)

Eric Dicksson (KD)

Jeanette Lind (KD)

Berne Klysing (L)

Opposotionsföreträdare i socialnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons