Annons

Vägen framåt är tillsammans!

För Kristdemokraterna på Öland står det klart, Ölands väg framåt är som en enad kommun. Genom en sammanslagning skulle Ölands kommun bli länets fjärde största kommun. Öland har gemensamma möjligheter och utmaningar och enligt oss kristdemokrater är det tillsammans vi bör lösa dessa.
Publicerad 14 juni 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Öland en kommun är kristdemokratisk politik och vi vill se en sammanslagning”, skriver Eric Dicksson.
”Öland en kommun är kristdemokratisk politik och vi vill se en sammanslagning”, skriver Eric Dicksson.

Öland en kommun är kristdemokratisk politik och vi vill se en sammanslagning. Genom detta skulle den kommunala effektiviteten kunna öka och därmed skattemedel sparas. Kan skattemedel sparas genom att effektivisera kommunens organisation kan mer pengar gå till det som det från början var tänkt. Ineffektiva kommunala organisationer som äter upp skattemedel istället för att gå till den äldre eller våra barn i skolan är upprörande. Upphandlingar, hemsjukvård, äldreomsorg, skola, infrastruktur, vattenförsörjning, sophämtning med mera, ja listan kan göras lång med allt en kommun ska sköta och vi ser att detta kan effektiviseras genom att vi blir en kommun.

Öland är idag i folks ögon redan Ett varumärke och vi alla, i båda kommunerna, har mer att tjäna på genom att ytterligare stärka detta med en kommunsammanslagning. Vi inser självklart att detta inte kommer lösa våra båda kommuners alla utmaningar men tillsammans blir vi starkare och effektivare. Kristdemokraterna ser att ett enat Öland är ett starkare Öland.

Annons

Eric Dicksson (KD)

Förstanamn Kristdemokraterna Mörbylånga kommun

Marwin Johansson (KD)

Förstanamn Kristdemokraterna Borgholms kommun

Annons
Annons
Annons
Annons