Annons

Vad menar ICA?

Insändare • Publicerad 10 juli 2009

ICA-handlarna på Öland försöker nu sätta slaktkniven i Ölands Skördefest. Det är inte bara häpnadsväckande utan också djupt olyckligt. ICA:s talesman på Öland, som också företräder den viktiga besöksnäringen, försöker nu skjuta ett av öns mest framgångsrika evenemang i sank.

Vilket är syftet?

Annons

– Skördefesten har inte gjort upp med sitt förflutna, säger ICA:s talesman i Ölandsbladet.

Vad menar han?

I samma intervju påstår han ”att Skördefesten inte känns trovärdig”

På vilket sätt?

Efter köttfärsskandalen, som TV-programmet ”Uppdrag granskning”  avslöjande,  är det tveksamt om en ICA-handlare ska uttala sig om andras trovärdighet. Håll rent framför egen dörr, heter det.

På annan plats i samma tidning uttalar sig ICA-handlaren i Borgholm, också som företrädare för Visit Öland, om vikten av samarbete och att vi ”tillsammans ska skapa resurser för framtidens Öland”

Handelsmannen talar med kluven tunga och tycks inte leva som han lär. Enade vi stå, söndrade vi falla, är en gammal paroll som kan passa i sammanhanget. ICA på Öland söndrar och splittrar när man smutskastar Skördefestens personal.

Det är många öländska företagare som gläds åt Skördefesten och inser vikten av den. Festen har på ett fantastiskt sätt förlängt turistsäsongen och den ger många, även ICA-handlare, ett välkommet tillskott i kassan. Skördefestveckan är en av årets absolut bästa försäljningsveckor och betyder för många en möjlighet att överleva på Öland året runt.

Därtill ger festen kommuner och landsting betydande skatteintäkter. Det har vi också kunna läsa i ÖB.

Allt detta vill nu de lokala ICA-handlarna rasera. Skulle de lyckas, så finns det bara förlorare och handlarna tillhör de största.

Annons

Alla ölänningar och de cirka 250 000 besökare som kommer över bron i månadskiftet september oktober för att fira Mickelsmäss och delta i Skördefesten väljer förhoppningsvis andra butiker där ägarna är solidariska och lojala och ställer upp för att tillsammans  skapa en höstfest som bjuder på både glädje i höstmörkret och ger mer pengar i plånboken.

F d ICA-kund

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons