Annons

”Vad händer i Färjestaden?”

Insändare • Publicerad 10 oktober 2007

Det är som om en kall ishavsvind sveper fram genom bygden. Det stora samtalsämnet är varken vädret eller värken, utan om var vi äldre ska få hålla till med våra aktiviteter.

Vi har hittills matats med rekommendationer om att vi ska hålla oss igång, så att kroppen såväl som knoppen håller sig alert. Det avlastar ju bland annat sjukvården. Vi har ju redan belägg för, att om en äldre stänger in sig och inte har något att ta sig för, då vill den bara ge upp. Är den då ensam, vet bara den som är det, hur det verkligen är.

Annons

Vi äldre ska alltså berövas på våra träffpunkter Björklokalen och Ladan. Den första är ju till för alla boende i Torslunda, så ingen kan komma och säga ”Flytta på er för här ska vi vara i fortsättningen”. Vad det gäller Ladan, om jag inte minns fel, kom den till för bland annat pensionärernas välbefinnande med dagverksamhet vilket aktiverar så många med aktiviteter och cirklar av alla de slag, friskvård med dans och gymnastik som motion med mera. Viktigt är även eftervård och terapi av bland annat strokedrabbade där personalen lägger ner hela sin själ i att bistå och hjälpa behövande, med visat gott resultat, vilket samtidigt blir en avlastning för anhöriga. Personalen räcker även till för barn- och ungdomar med särskilda behov av terapi och motion. Redan vid 16.00-tiden stängs Ladan för alla nämnda och Fritidsgården tar vid.

Ja, alla kan se att såväl Björklokalen som Ladan är väl utnyttjade lokaler och behövs till tusen! Hur kan man ändra på något som fungerar så bra! Politikerna har väl något att säga till om – för ett år sedan lovade de ju att lyssna även på de äldres behov. Lyssna även till personalen. De behöver arbetsro! Vi har alla blivit ett med åren. Planera för alla!

Pensionär

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons