Annons

Vad gör staten?

Insändare • Publicerad 16 augusti 2013

Den stora gymnasieoredan är här nu med full kraft. Den har visserligen pågått ett tag men inte synts så väl som nu. Detta har vi studie- och yrkesvägledare vetat länge i och för sig och för många av oss känns det som ett ”vad var det jag sa…”.

I Kalmar så kommer Östersjögymnasiet att ta över efter JB och information till de berörda elever, målsmän och personal verkar ha nått ut. Jag hoppas verkligen att alla får en bra start på höstterminen men…

Annons

Massor av gymnasieskolor ute i landet har fått dra ner sin verksamhet eller stänga helt, detta gäller såväl kommunala som fristående gymnasieskolor. Det behövs lyftas upp och diskuteras mera ute i samhället men även lyftas fram i media.

Men det som är lite speciellt med John Bauer är att den är en så stor utbildningskoncern och konsekvenserna av konkursen blir så stora och smärtsamma för så många.

Förlorare på JBs konkurs
:

1. Eleverna som mister sin utbildningsplats och måste byta skola. Vad får de för hjälp och studie- och yrkesvägledning?

2. Lärarna som mister sina jobb. Vad får de för hjälp och omplacering?

3. Skattebetalarna som förlorat två gånger, först med elevpengen sen med förlusterna!
4. Skolpolitiken som havererat totalt. Vilka politiker törs ta över rodret och reparera skadorna?

Vi har ännu inte sett slutet på denna oreda, så fortsättning lär följa. Om det inte sker bra förändringar som skyddar elever, lärare, skattebetalare och skolpolitiken från den rovdrift som pågår för närvarande.

Frågan är också VAD GÖR STATEN? Vad finns det för beredskap i kommunerna att hjälpa strandsatta elever och lärare vid skolkonkurser?

Vid tangenterna 2013-08-12

 

Annons

 

 

 

Anette Westerholm

Studie- och yrkesvägledare

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons