Annons

Vackrare med blommande äng

Från mitt arbetsfönster har jag under vår och försommar till min glädje sett gräset växa högre och högre i parken vid mejeriviken och undrat vad som kan ha hänt? Fel på gräsklipparen?
Publicerad 8 juli 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten gläds åt att se en blommande äng.
Insändarskribenten gläds åt att se en blommande äng.Foto: Tore Sjökvist

Glädjande när jag i Ölandsbladet den 3 juli får förklaringen av Stefan Andersson Junkka. Glädjande att det finns de som vaknat upp ur sin besatthet att klippa gräs och att någon förstått hur viktig den biologiska mångfalden är!

Samtidigt ser jag till min besvikelse hur boende i Björkviken reagerar på kommunens aktuella parkprojekt för bejakande av ängens skönhet och nödvändighet. De fritidsboende har väl egna gräsmattor som kan klippas? Ska vi bekämpa natur eller allergi? Självklart ska allergi bekämpas men inte på naturens bekostnad.

Annons

Det finns ju heller inte någon motsägelse mellan högt gräs och rekreation. Tänk att till exempel få gå slingrande stigar i högt gräs och plocka blommor?

Och ser det för djävligt ut? Personligen tycker i alla fall jag att en böljande, gyllene och blommande äng är vackrare än en brunbränd och svedd matta....

Tobias Håkansson

Annons
Annons
Annons
Annons