Annons

Utveckling av hamnen i Byxelkrok

Insändare • Publicerad 9 juni 2011

Svar på insändaren  ”Borgholms kommun bryter mot lagen”

Borgholms kommun arbetar med en planändring för norra delen av Byxelkroks hamn som ska göra det möjligt att bygga ett rökeri i hamnen. Lars Johansson som förr arrenderar kommunal mark i området i anslutning till det gamla stenhuggeriet påstår att kommunen bryter mot lagen och detta ”kom som en fullständig överraskning”.

Annons

Vi har träffat Lars Johansson vid flera tillfällen och diskuterat planer och möjligheter med rökeri och vidare utveckling av hamnen i Byxelkrok. Lars egna planer med stenhuggeriet som ett framtida museum, hans planer på utveckling av geoturism och hans verksamhet inom boende- och turistverksamhet passar väl in i kommunens önskan att satsa vidare i Byxelkroks hamn.

Lars som fastighetsägare i området har fått samrådsförslaget hemskickat till sig. Alla övriga intresserade kan ta del av samrådsförslaget på Borgholms kommuns hemsida. Vi tar tacksamt emot synpunkter och idéer för fortsatt positiv utveckling av Byxelkroks hamn. 

Göran Borgö

Miljö- och byggnadschef

Borgholms kommun

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons