Annons

”Utnyttja gymnastikhallen i Runsten”

Svar till ekonomi-och fastighetschef Lars Gunnar Fagerberg efter uttalanden i Ölandsbladet.
Publicerad 7 februari 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars-Gunnar Fagerberg får tips kring gymnastikhallen i Runsten.
Lars-Gunnar Fagerberg får tips kring gymnastikhallen i Runsten.Foto: Alexander Jensen

Det är helt förståeligt att du fått uppfattningen om att ”gymnastikhallen har en väldigt låg nyttjandegrad”, för om en ska titta på statistik över hur många som hyrt den de senaste åren så skulle jag tro att det är noll och inga personer alls. Men med det sagt så får vi istället för att titta på den deppiga statistiken se till varför det är på det viset? Hur kommer det sig att den har en så ”låg nyttjandegrad”?

Jo. För det första skulle jag inte alls säga att nyttjandegraden är så speciellt låg ändå. Trots allt. Förskolan nyttjar hallen minst tre gånger i veckan. Det är en otroligt uppskattad och viktig aktivitet, speciellt i vår tid då barnen blir mer och mer stillasittande. För det andra så vet jag med säkerhet flertalet personer i bygden, som under åren efterfrågat att få hyra lokalen till gymnastik på kvällstid, barnkalas, pingisturneringar etc. men fått till svar av kommunen att den inte hyrs ut. Då är det ju lite svårt att nyttja den…

Annons

Så att säga att den har en ”låg nyttjandegrad” är minst sagt sanning med modifikation.

Sen blir vi föräldrar även fundersamma över informationen som gått ut kring vad som ska hända med lokalen om det nu inte ska bli ett förråd, som det stod i informationen som gått ut? Varför inte satsa på lokalen och se till att förskolebarnen kan fortsätta nyttja den och öppna upp för människor som bor i och runt Runsten att få hyra den? Då får kommunen in en liten slant från hyran och i samma veva skapas långsiktiga vinster i friska barn och en levande landsbygd.

Hälsningar

Eva Forssell, förälder till barn på förskolan

Kenth JönssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons