Annons

Upprörande människosyn

Blev så upprörd av att läsa hur du uttrycker dig i artikeln i Ölandsbladet om tiggarna, så jag måste bemöta detta.
Publicerad 20 februari 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten blev upprörd efter artikeln i Ölandsbladet som handlade om tiggarna.
Insändarskribenten blev upprörd efter artikeln i Ölandsbladet som handlade om tiggarna.Foto: BOSSE NILSSON

Fy vilken hemsk syn du Åsa Bigelius har på människor, för de som måste tigga är faktiskt människor som du och jag. Du kan väl inte på fullt allvar mena att det är ”tiggarna”, som är två personer för närvarande, man och hustru, som skitar ner på toaletterna så att ni måste sätta in extra städning. Det har alltid skitigt på toaletterna, och ölburkar, vilka skitgrodor är det som står därinne och dricker, inte är de ”tiggarna” vid Köpstaden. Tänk på sommaren hur det ser ut och då sitter de utanför och dricker, när det är kallt och regnar sitter de inne på bänken - dom stör verkligen.

Alla har rätt att gå på dessa offentliga toaletter lika rätt som de har att gå in och köpa någon dricka eller en kopp varmt kaffe och värma sig med. Även har de rätt att gå in på Köpstaden och slå sig ned på en bänk, då utan att tigga förstås. vilket dom inte gör heller, från bänken.

Annons

Detta påminner om USA när man skilde på svarta och vita människor. Tvivlar helt och hållet på att någon av dessa två ”tiggare” (som är där nu) följer efter personer/pensionärer med sina muggar för att tigga pengar. Den som inte vill skänka en slant till dessa stackars människor behöver naturligtvis inte göra det, men man kan se dom som sina medmänniskor och bemöta dom vänligt. Du Peter Boström uttrycker dig bra i din ledare, ”Det är dessvärre fullt möjligt att samhällsutvecklingen blir sådan att vi i framtiden kommer få se någon nära vi känner sitta vid våra öländska affärer och tigga pengar för att få ihop till brödfödan.”

Blir nu mycket tveksam till om jag skall bidraga med något till Lions och andra föreningar/organisationer som står och ”tigger” inne på Köpstaden en del är värre pådrivare och tjatigare än någon annan. Barnen som säljer Majblommor?

Det vore mer än önskvärt att det inte fanns människor som behöver sitta på detta viset och tigga, att de kunde leva i sina hemländer, vilket de säkert också själva vill.

Till dig Kristdemokraten Eric Dickson som vill sätta press på riks- och EU-politikerna, sätt då genast igång med det. Se till så att Rumänien och andra länder tar väl hand om sina medborgare så att de kan bo i sina hemländer. Se också till att domstolarna i Sverige dömer alla utländska grova brottslingar till utvisning ur vårt land för evigt. Där finns mycket att göra.

En som önskar en bättre värld

Annons
Annons
Annons
Annons