Annons

Två kommuner ger dubbelt arbete!

Publicerad 23 maj 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Som  JA-sägare till en kommun så vore det smidigare och effektivare med en kommun som driver bro-frågan uppåt än att det ska ske från två håll med massa dubbelarbete”, tycker Johan Åhlund.
”Som JA-sägare till en kommun så vore det smidigare och effektivare med en kommun som driver bro-frågan uppåt än att det ska ske från två håll med massa dubbelarbete”, tycker Johan Åhlund.

Ölandsbron blir obrukbar. Vid diskussionerna som förts så har mycket av fokuset varit på hur vi får folk över sundet som är på fel sida.

Matleverans och sjukvård har det också pratats om. Men bristen av drivmedel som kommer uppstå dag 1 har inte legat så högt på agendan.

Annons

Hur ska maten som vi får via båt vidare runt ön, till exempel östra sidan?

Hur ska hemtjänst ta sig ut till sina brukare? Hur ska ”blåljusen kunna rycka ut? Hur ska lantbruket klara av att skörda?

Inget drivmedel vid skörden innebär inget foder till vinter vilket resulterar i att varken kött eller mjölk kan produceras. Med förra året i minnet så skulle det bli en katastrof utan dess like

Öländska jordbruket är en stor matproducent till övriga Sverige så det kommer bli kännbart även på fastlandssidan.

En olycka kommer sällan ensam. Ett elavbrott samtidigt som bron är ur funktion skulle innebära att reservelverken skulle stå utan bränsle rätt snabbt

Med påföljden att vi inte kommer ha ett fungerande va-nät, ingen matlagning på äldreboende, ingen värme i lokalerna, fjärrvärmen kommer också sluta fungera.

En drivmedelsdepå på Öland måste upp på agendan om vi ska ha någon chans att klara av att sköta samhället och den grön näringen.

Som JA-sägare till en kommun så vore det lättare/smidigare och effektivare med en kommun som driver denna frågan uppåt än att det ska ske från två håll med massa dubbelarbete.

En av många frågor som skulle bli effektivare med en handläggare än två i olika kommuner.

Johan Åhlund Centerpartiet

Annons
Annons
Annons
Annons