Annons

Tack Ilko – fortsätt så!

Tack Ilko för att du backade från planerna på en betonganläggning i stadsparken i Borgholm och att du till slut valt att lyssna på stadens medborgare istället! Sistnämnda borde du ha gjort redan från början, men bättre sent än aldrig. Nu blev det en bra start på det nya året.
Publicerad 12 januari 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Fortsätt på den äntligen inslagna vägen och lyssna lite mer på medborgare”, skriver Per Lublin.
”Fortsätt på den äntligen inslagna vägen och lyssna lite mer på medborgare”, skriver Per Lublin.

Nästa gång en fråga kommer upp om var ett eller annat ska placeras (eller vad det nu kan vara som kan väcka känslor), så borde kommunledningen redan från början utlysa ett allmänt möte om saken så att det redan från start kan bli som medborgarna vill ha det.

Kanske kunde nästa steg när det gäller vår stadspark bli ett möte om vad medborgarna vill ha i parken (och inte bara om vad man inte vill ha där).

Annons

Jag kan tänka att plantering av blomsterlökar och annan grönska skulle vara populärt och kunna piffa upp i såväl norra som södra parken, lär av jubilerande Mörbylånga och deras torg! Eller att återskapa några av de bersåer som funnits i stadsparken tidigare. Kanske bättre och trevligare belysning och lite mer inbjudande bänkar. Men framför allt att stadens medborgarna får känna sig delaktiga i hur det blir.

Gäller även Societetsparken.

Små enkla skyltar vid de olika träden som berättar om vad det är för slags träd skulle säkert också uppskattas. Det borde ju inte vara särskilt kostsamt.

Fortsätt på den äntligen inslagna vägen och lyssna lite mer på medborgare, Ilko! Gäller även ni övriga politiker i kommunstyrelsen!

Per Lublin

Annons
Annons
Annons
Annons