Annons

Synd att C inte kan tänka nytt

Insändare • Publicerad 16 maj 2011

Det är glädjande att så många hört av sig positivt efter min insändare den 3 maj (Dags för nytänk istället för ”stadsutvecklare”). Därför var det lite trist med den långa insändaren i lördags från Lisbeth Lennartsson (även undertecknad av två stackars partikamrater till henne som jag tycker lite synd om), som visar att Lisbeth ingenting begriper när det gäller behovet av nytänk.

Istället ägnar Lisbeth på sitt vanliga sätt fem långa spalter till att i rosenrött rabbla upp hur duktiga kommunledningen, c-partiet, ”Framtid Borgholm” och Borgholm Energi har varit och det är ingen hejd på hur framgångsrik kommunen är. Tyvärr talar siffror och statistik ett annat språk. Värst drabbat är kommunens mindre orter och glesbygd, där den kommunala servicen drastiskt skurits ned. Under Lisbeths tid i kommunens ledning har inte mindre än fyra skolor försvunnit (trots tidigare försäkringar om annat) och ytterligare fyra (Gärdslösa, Runsten, Rälla och Åkerbo) kan vara hotade. I Borgholms kommun verkar det som om det politiska begreppet C numera bör tolkas som Centraliseringspartiet, eftersom C har sett till att dom största satsningarna är centraliserade till centralorten med omnejd. Och tyvärr verkar C-partiet inte förstå behovet av nytänk i detta avseende.

Annons

Lisbeth undrar i sin insändare om jag var med vid Äggröran i Runsten. Det var jag under fyra timmar, men jag såg inte Lisbeth där. Och jag missade under denna stora folkfest att det hängde en kommunflagga vid den kommunägda skolan. Om kommunens flagga var den enda kommunala insatsen vid Äggröran, så må hon ursäkta att kommunens medverkan i Runsten inte känns så imponerande.

Lisbeths långa insändare bekräftar verkligen ordspråket att eget beröm luktar illa. Ett annat gammalt ordspråk som passar in i sammanhanget lyder: Det luktar stort när katten skiter, men det faller så smått.

Det duger inte att en kommunledning fastnar i tron på egen duktighet. Borgholms kommun behöver förnyelse och ett annat tänk.

Per Lublin

PS. Jag vidhåller för övrigt att Ekerum Golf & Resort inte har betalat till Borgholms kommun enligt avtal. De 600 000 kronor som företaget skulle ha betalat till kommunen i april 2009 blev betalade först den 30 september 2010, d v s ett och ett halvt år för sent. Jag ser ingen anledning till att jag ska behöva be Ekerum Golf & Resort om ursäkt för att dom inte kan sköta sina avtalsenliga förpliktelser. Jag har heller inte låtit mig bjudas på någon flott hotellvistelse i Åre, så jag behöver inte fjäska.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons