Annons

Svar till Interimsstyrelsen Framtid Öland

Insändare • Publicerad 28 februari 2014

I lördagens nummer av Ölandsbladet skriver Framtid Öland i en insändare bland annat följande:

”Ett konkret exempel som belyser hur viktigt det är att service och bemötande fungerar längst ut mot våra invånare är när, under 2013, en tvåbarnsfamilj ville flytta till Böda. Väl ordnat med allt praktiskt fick de beskedet att det inte finns plats på barnomsorgen i Böda eller Löttorp. På fullaste allvar tackar kommunen nej till en hel familjs inflyttning för att det inte gick att ordna förskoleplats.”

Annons

Det är alltid bra att eventuella brister i kommunens service påpekas men då är det också viktigt att fakta är korrekta. I det fall som Framtid Öland tar upp hade en familj sökt barnomsorgsplats i Södvik och i Böda. Familjen fick erbjudande om plats i Södvik, men tackade nej. Man fick då erbjudande om plats i Löttorp, eftersom förskolan i Böda vid tillfället inte hade plats på grund av flera tillfälliga sommarplaceringar. Familjen tackade nej också till plats i Löttorp. I vanliga fall finns det ingen platsbrist i Böda, men under sommarperioden tar vi emot barn till föräldrar som arbetar i området under turistsäsongen.

Normalt kommenterar jag inte enskilda ärenden, men i detta fall känns det viktigt att korrekta fakta läggs fram.

 

***

Ny insändare från Framtid Öland i tisdagens tidning, där man misstänker en dold agenda för att försöka flytta förskolan Gläntan i Södvik till Löttorp. Och nytt svar från mig så att Ölandsbladets läsare ska få en korrekt information.

Till gårdagens (26/2) möte i Utbildningsnämnden hade jag bjudit in föräldrarna som har barn på Gläntan för att diskutera olika alternativ till lokaler i Södvik. Den nuvarande lokalen i en hyrd villa är uppsagd från fastighetsägarens sida och vi behöver nya lokaler från och med i höst. Föräldragruppen har presenterat ett antal olika alternativ för oss och dessa diskuterades vid gårdagens möte.

I Centerpartiet är vår bestämda åsikt är att vi ska ha förskola i Södvik (liksom i Böda, Löttorp, Köpingsvik, Borgholm, Rälla, Runsten och Gärdslösa). Eftersom jag själv har arbetat många år som förskollärare och själv skjutsat fyra egna barn till olika förskolor så vet jag hur viktigt det är att inte ha för långt att åka. Men framförallt är det långsiktigt viktigt för Åkerboskolan att så många elever som möjligt finns kvar inom rektorsområdet.

 

Christina Ateva

Ordförande (c) för Utbildningsnämnden i Borgholms kommun

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons