Annons

Svar till Christer W om Öland Roots

Jag håller inte med Christer W i sin insändare angående Ölands Roots. Jag bor trehundra meter från musikscenerna, jag har deltagit på många evenemang genom åren. Jag är alltid lika imponerad av den kraft och engagemang som driver dessa människor att ideellt skapa en så stor och populär festival.
Publicerad 16 juli 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är imponerad över Öland Roots.
Insändarskribenten är imponerad över Öland Roots.Foto: ARKIV

Detta evenemang kräver stor planering och logistik och en välvilja från Stora Frös alla invånare. Planeringen för nästa års festival börjar dagarna efter att de sista gästerna har lämnat festplatsen. Man börjar alltid med en utvärdering av evenemanget för att till nästa år kunna skapa en ännu bättre festival. Denna utveckling kan vi tydligt se vi som bor grannar till evenemanget.

Angående 36 narkotikafall kan det verka anstötande men det skall också sättas i proportion till hur många som gästar evenemanget. Att rökverk med centralstimulerande tobak finns i samhället vet vi alla, det är inte bra, eftersom det enligt lag är förbjudet i Sverige.

Annons

Det Christer W skriver i sin insändare är ett sätt att skrämma människor med problem som egentligen finns i hela samhället, varför skapa dessa problem utan att ta fram alla fördelar med Öland Roots. Christer W försöker skapa en propagandaapparat, pytsar ut lögner och halvsanningar, dribblar med statistik och siffror och målar upp en svart bild av verkligheten. Han snappar upp människors verkliga oro för de problem samhället kan ha och koncentrerar sig sedan på dessa.

När lögner och myter upprepas tillräckligt ofta, anammar många människor dessa till slut som en sanning. Det är ren psykologi. Motorn i den propaganda som svämmar över våra informationskanaler är bl.a. i insändare och sociala medier.

Det goda och fruktbara med detta evenemang pratar Christer W inte något om, det är förmätet och skapar en obalans i kritiken.

Öland Roots är ett av Sveriges bäst välorganiserade musikevenemang, där Öland gästas av flera tusen människor varje år. Evenemanget får år efter år lovord för att vara ett bra evenemang med ett fantastiskt budskap med kärlek, solidaritet och medvetenhet. Att dessa ord skapar en gemenskap och ett bättre samhälle är jag helt övertygad om. Jag tror att Christer W behöver lite kärlek han också.

Jag ser också fram emot när Christer W skall arrangera dansbandsorkestrar till dansbanan i Sandbergen! Jag kommer och gästar dig då och tar en svängom! Det lovar jag dig.

Roland J

Boende i Sandbergen

Annons
Annons
Annons
Annons