Annons

Svar från Lisa Källén

Insändare • Publicerad 9 december 2008

Svar till

”Fortfarande

Annons

 fd undersköterska”

 

”Som man frågar får man svar” är ett känt talesätt. Låt mig än en gång försöka förklara... Det är fortfarande så att socialförvaltningen är skyldig att redovisa tidsåtgång för omvårdnadsuppgifter respektive sjukvårdsuppgifter i det så kallade räkenskapssammandraget. Det gör vi därför att Socialstyrelsen på uppdrag av regeringen kräver in dessa uppgifter.

Om insändaren kontaktar mig eller står för sitt namn ska jag omgående förse henne med kopior på detta uppdrag.

Att någon på Socialstyrelsen sagt till en reporter på Östran att man ”inte vet något om mätningen” beror sannolikt på hur frågan var ställd, någon annan förklaring kan jag inte se. Det är dock beklagligt att det inte synes finnas någon vilja att ta till sig fakta och att behovet av ständigt misskreditera mig verkar ändlöst.

Min vilja och ambition är naturligtvis att skapa en så god äldreomsorg som möjligt. En äldreomsorg till för brukarna och deras faktiska behov är något jag brinner för! Naturligtvis är jag också mån om mina medarbetare. Om verksamhetens behov kräver att personal får flytta mellan avdelningar och närliggande arbetsplatser måste detta naturligtvis ske – även om någon eller några enstaka medarbetare helst vill stanna på den arbetsplats man för tillfället är på. Har man arbetat mycket länge, upp till 25 år på samma avdelning kan det vara nödvändigt att av kompetensutvecklingsskäl se något annat! Det är också så att vi har medarbetare som på grund av sin kunskap, erfarenhet och förmåga bättre behövs någon annanstans i verksamheten – att ta tillvara dem är också viktigt.

Det jag beklagar och också har bett om ursäkt för är att några av mina medarbetare i det direkta vårdarbetet fick alldeles för kort varsel inför flytt. Där detta ställt till direkta bekymmer har vi tillsammans med dem och Kommunal flyttat fram datum för deras flytt till efter årsskiftet.

Lisa Källén

                            

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons