Annons

Svar angående stötande sångtext

Insändare • Publicerad 22 april 2009

I tisdagens Ölandsbladet fanns en insändare med rubriken ”Stötande sångtext vid avslutning”. Insändaren reagerade starkt mot en sång med grov text, som framförts vid Åkerboskolans påskavslutning. Frågan ställdes om någon i utbildningsnämnden var medveten om hur denna skola bedrivit sin påskavslutning.

Vi i Utbildningsnämnden har skaffat oss information om händelsen från skolans rektor och vi har också fått ta del av texten till den aktuella sången.

Annons

Vår slutsats är lika enkel som klar. Det var mycket olämpligt att framföra denna sångtext för de elever som var samlade. Texten, vars innehål vi inte tänker kommentera närmare, är så grov att den inte passar i något annat sammanhang heller.

Tyvärr måste vi konstatera att det visade på dåligt omdöme hos de inblandade att framföra sången, men vi hoppas att det blir en engångsföreteelse.

I skolutvecklingsplanen för Borgholms kommun betonas vikten av normer och värden, som ska ge trygghet och trivsel i skolan, bland annat genom ett vårdat språkbruk.

Christina Ateva (c)

ordförande i Utbildningsnämnden

Linnea Jonzon (s)

Utbildningsnämndens AU

Anette Andreen (m)

Utbildningsnämndens AU

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons