Annons

”Skördefestens (o)vänner”

Insändare • Publicerad 29 augusti 2007

Skördefesten, en idé som ursprungligen kom från Sven Ekberg och några i kretsen av Årets ölänningar, har blivit en framgångssaga. Ett projekt som växt fram underifrån med genuint stöd av alla ölänningar. Alla har känt sig delaktiga och deltagit efter bästa förmåga.

Varsamt och lyhört har detta vuxit fram med paret Areskough/Wilks som verkställande tjänstemän. De har på ett fantastiskt sätt också under resans gång värnat och bevarat grundidéerna kring Skördefesten. Resan har naturligtvis kantats av många problem, men allt har lösts med Skördefestens bästa som enda ledstjärna. Rolf Attoff har under alla år gjort en magnifik och oegennyttig insats.

Annons

Men, när receptet är skrivet och kakan bakad, vill en del stiga upp på triumfvagnen och ta över tömmarna. Jag bestämmer, var ordet från Rolf Edmark, som snabbt från ingenstans och hoppat upp på triumfvagnen, för att ta över tömmarna för den fortsatta resan. En resa, som börjat minst sagt oroligt och där den nye körsvennen riskerar att köra ekipaget i diket. På rekordtid har Rolf Edmark gjort ett oförglömligt intryck på många samt totalt dömt ut lokaltidningens journalistik. Enligt hörsägen lär Rolf Edmark ha en succéartad tidningskarriär bakom sig på fastlandet. Vi ser fram emot när Rolf Edmark startar egen tidning för att visa oss ölänningar hur journalistik ska bedrivas.

Ett gott råd tycks dock vara på sin plats, här på Öland lyssnar man på varandra och tänker efter innan något bestämmes. Vad Skördefesten anbelangar, är det alla Ölänningar som bestämmer, utan deras engagemang ingen fest. Den kloke ändrar inte på vinnande koncept. Till sist vill vi gratulera moderaternas politiska motståndare, ibland tror vi att ni genom någon listig komplott kunnat nästla in herr Edmark i moderaternas innertrio. Grundtips, Rolf Edmark lär inte bli Årets ölänning i brådrasket.

Före detta Gärdslösabo

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons