Annons

Skatteåterbäring till östra si´n tack!

Insändare • Publicerad 4 oktober 2012

Trots punkt i partiprogrammet så gör nu Centern, med Lisbeth Lennartsson och Christina Ateva i spetsen, en kovändning som går ut på att Runstens skola läggs ner. Smart att ta det i samband med Skördefesten, då all energi går dit. Intelligent att i samma veva besluta att Gärdslösa skola blir kvar med förskola och årskurs 1 och 2, då några faller i falsk trygghet.

Vad är det med Borgholms kommun och dess illvilja gentemot östra sidan? Vi betalar skatt precis som övriga kommuninvånare och vill i gengäld ha service där vi bor. Vi vill ha skola, vi vill ha bibliotek. Vi bor här, investerar i bygden, brukar jorden och satsar mycket ideellt. Vi bygger nya hus, rustar upp gamla och föder nya kommuninvånare. Vi satsar på landsbygden och vill att kommunen gör likaså.

Annons

Eller har jag missförstått? Såklart att ni redan har tänkt på hur mycket det kostar att skjutsa eleverna till Rälla, eller hur mycket pengar i budgeten som ni får lägga för att bredda vägen för att överhuvudtaget kunna nå till Rälla skola hela året. Och så har ni ju självklart redan räknat på skatteåterbäringen till invånarna på östra sidan då servicen försvinner. Ja, så måste det vara. Jamen, då är ju allt som det ska.

 

 

 

 

Jessica Svärdh

(Boende i byn Vanserum som har 18 kommuninvånare under 10 år, 18 barn som önskar få växa upp i sin hembygd och inte i en skolbuss med livet som insats på en smal, farlig väg till Rälla)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons