Annons

Skärpning KLT

Det är dags för en skärpning för KLT. Det är dags att chaufförerna visar ansvar för sina passagerare, kör i rätt hastighet och säkert. Det är allvar nu.
Publicerad 2 februari 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skolbussarna kör för fort, anser insändarskribenterna.
Skolbussarna kör för fort, anser insändarskribenterna.Foto: Arkiv

Att visa ansvar för sina passagerare är något chaufförerna inte lyckats med. Det har hänt mig minst fem gånger att chauffören bara kört förbi mig. Jag har använt reflex och har stått synligt, men hur kommer det då sig att man kör förbi? Jo, precis innan hållplatsen finns en kurva, varje dag kör folk för snabbt i den kurvan (även chaufförerna) dom behöver tvärnita och vi är tvungna att gå fler meter för att kunna gå in i bussen. En dag skyllde chauffören på att det var för halt, men då kanske man ska tänka på att anpassa hastigheten efter väglaget? En annan gång stod till och med jag och viftade med armen för att dom skulle stanna men vad händer? Dom kör förbi.

När jag en dag satt i bussen idag kände jag att det gick väldigt fort, jag tog upp min telefon och gick in på min hastighetsmätningsapp och jag se att vi är upp i, 102 km/h på en 80 väg. Är detta acceptabelt kan man fråga sig? Nej, inte enligt mig och jag tror det är fler som håller med mig om att detta är oacceptabelt.

Annons

Man kanske tror att det bara är en chaufför som gör detta? Nej det är flera chauffören som gör exakt samma sak. Ni kanske tror att vi inte använde reflexer? Jo det gör vi.

Ett annat exempel är några av mina kompisar, deras buss hämtar dom cirka 07.50 när skolan börjar 08.05, dom blir ALLTID förenade för att bussen hämtar dom så fruktansvärt sent. Det påverkar undervisningen för att bussen inte kan komma i tid. Dom får frånvaro för att deras buss är försenad. När lärare skrivit och ringt till KLT är deras svar att dom inte kan göra nåt åt saken, alltså hur tänker man där? Det är dags för en förbättring, det har gått för långt.

W.L & E.E

Annons
Annons
Annons
Annons