Annons

(S)jung ut om vårdköerna på 1:a maj!

I första maj-talen på Öland vore det klädsamt om Socialdemokraterna berättade för ölänningarna hur det kommer sig att trots att de höjt skatterna med över 60 miljarder kronor, har integrationsproblemen ökat och vårdköerna växt för varje dag – till exempel har köerna för dem som väntat på operation i mer än tre månader ökat med över 300 procent i Landstinget i Kalmar län sedan 2014.
Publicerad 28 april 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten vill ha svar om vårdköerna i årets 1 maj-tal.
Insändarskribenten vill ha svar om vårdköerna i årets 1 maj-tal.Foto: Arkiv

Fiaskot kring vårdköerna är Socialdemokraternas största svek mot svenska folket. Sedan 2014 har vårdköerna fördubblats i riket och idag får inte ens hälften av cancerpatienterna vård i tid. Under Alliansens senaste två mandatperioder vid makten satsade vi 100 miljarder kronor på att korta vårdköerna. Och det funkade. Vi Moderater vill tillsammans med våra vänner i Alliansen därför satsa på en utökad reform med tre så kallade kö-miljarder för att radikalt kapa vårdköerna som hopat sig sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiets kom till makten.

Sanningen Socialdemokraterna bör berätta för ölänningarna är att Sverige behöver en ny Alliansregering, ledd av Moderaterna. Vi vill åter sätta fokus på arbetslinjen för att komma till bukt med integrations- och segregationsproblemen i samhället, vi vill återupprätta lag och ordning samt korta vårdköerna. Trots att Sverige befinner sig i en blomstrande högkonjunktur biter sig bidragsberoendet nu fast, främst bland utrikes födda – ett svek mot dem som kommit till vårt land för en bättre framtid. Därför behövs ett bidragstak, så det lönar sig att arbeta och på så sätt att stärka välfärdens kärna.

Annons

Carl Dahlin (M)

Ordförande vård- & omsorgsutskottet

Mörbylånga kommun

Annons
Annons
Annons
Annons