Annons

S straffar unga på arbetsmarknaden på Öland

Insändare • Publicerad 3 oktober 2012

 

Under veckan kommer Socialdemokraterna att presentera sin skuggbudget. Hittills har de hållit fast vid att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga och fördubbla restaurangmomsen. Det är två förslag som kraftigt skulle försämra möjligheterna för unga att få jobb - både på Öland och i resten av landet.

Annons

Vi moderater och Alliansen tror istället på en samlad politik för fler jobb som sänker trösklarna in på arbetsmarknaden. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik har vi nu också möjlighet att göra viktiga framtidsinvesteringar i infrastruktur och forskning, men även ett särskilt jobbpaket för unga på 8,1 miljarder.

Ungdomspaketet innehåller satsningar på utökat antal platser inom yrkes- och lärlingsvux, förstärkningar av nystarsjobben, ökat förmedlarstöd och studiemotiverande insatser. Detta tillsammans med alliansregeringens tidigare insatser skapar nu goda förutsättningar för att fler unga ska kunna få jobb.

 

 

 

Jan R Andersson (M)

Riksdagsledamot, Kalmar län

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons