Annons

”Rolf Edmarks förlorade heder”

Insändare • Publicerad 28 augusti 2007

Det är beklämmande att i lördagens tidning läsa hr Edmarks röriga inlägg fullt av ogrundade påhopp och anklagelser. Edmark, som alltid tycks veta bäst, hänvisar bland annat till ”Spelregler för press, radio och Tv” och talar om ”en god publicistisk grundregel” utan att kunna peka på ett enda ord, en enda formulering där Ölandsbladets journalister brutit mot dessa regler. Istället talar han i hätska och allmänna ordalag om hur han blivit felciterad, hur redaktionen ”vinklat” hans åsikter och uttalanden. Upp till bevis hr Edmark. Ge oss läsare exempel.

Dessutom har han mage att känna sig kränkt av Ölandsbladets skriverier. Man häpnar. Är det inte Ölandsbladets journalister och redaktionsledning som har anledning att känna sig kränkta?

Annons

Hr Edmark fortsätter i lördagens tidning att kalla Ölandsbladets duktiga medarbetare för ”amatörjournalister”. Vem är det som kränker?

Hr Edmark är, i egenskap av ÖTAB:s ordförande (hur gick det till?) och ledamot av kommunstyrelsen i Borgholm en offentlig person och får då finna sig att bli granskad av den lokala pressen, men även av nyhetsbrevet Medianytt. Men den sparkade tidningsmannen tycks ha synnerligen ömma tår. När Mediabrevet avslöjar sanningen talar hr Edmark om ”Skvallerbrev” och Ölandsbladets medarbetare får än en gång finna sig i att odugligförklaras. Tala om att skjuta på budbäraren.

Hr Edmark misstänkliggör också Skördefestens eldsjälar och arbetshästar då han skriver om ”surdegar, milersättningar i tiotusenkronorsklassen och olaglig tillämpning av semesterregler”. Smutskastning och svepande formuleringar utan källhänvisning, fakta och substans tillhör INTE god publicistisk sed. Det borde ”tidningsmannen” Edmark känna till. Att det kokar av missnöje även i de egna politiska leden tycks stå klart efter polemiken med partibrodern i Mörbylånga.

En stilla vädjan till hr Edmark: Håll fingrarna borta från ölänningarnas stora folkfest. Ge alla dem som år efter år oförtrutet arbetar med att utveckla Ölands Skördefest arbetsro. Sluta med maktspråk, översitteri, kränkningar och påhopp på eldsjälar, arbetsmyror och murvlar. ÖTAB är, innan det är för sent, i stort behov av en ny och trovärdig ordförande som arbetar för att stärka näringen och överbrygga eventuella motsättningar istället för att splittra och sprida dynga.

Amatörskribent

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons