Annons

Raka puckar

Insändare • Publicerad 21 november 2011

Vad betyder fri prövningsrätt undrade en insändarskribent i lördags med anledning av de märkliga försäljningsturerna kring Böda skola. Självfallet betyder fri prövningsrätt att annat än högsta budet i kronor och ören ska kunna prövas och värderas. Givetvis måste man också få veta vilka anbudsgivarna är och vad de har för avsikter med köpet för att kunna göra en fri prövning.

Trots hemlighållande har det läckt ut att högsta budet ska ha lämnats av en moderat politiker från ett annat län som INTE har för avsikt att bosätta sig i kommunen. Då är det värdefullare för kommunen - och inte minst de boende i Böda - att fastigheten vid en försäljning istället går till en anbudsgivare som kommer att bo där permanent och som också kommer at driva verksamhet i fastigheten som ger arbetstillfällen året runt. På omvägar har det framkommit att sådana anbud också finns. På måndag kommer försäljningen upp i kommunfullmäktige. Kommunledningen vill inte avslöja anbudsgivarna. Jag kommer att kräva öppna kort, så att inkomna anbud verkligen ska kunna värderas.

Annons

På måndag ska också den fördjupade översiktsplanen för Rälla - Stora Rör för andra gången upp i kommunfullmäktige. En ny omständighet har dykt upp sedan sist. Miljödomstolen i Växjö har givit Ekerums ägare rätt gentemot länstyrelsen, så att dom nu får bygga husgrupper i lövridåerna ute i golfbanan. Då kan dom inte längre hävda samma behov av att bygga i Rällaskogen. De omtvistade båda områdena i skogen bör därför kunna tas bort ur planen.

Per Lublin

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons