Annons

Prioriteras de äldre i Borgholms kommun?

Jag var i helgen uppe hos min frus mormor i Böda. Hon är för sina 90 år pigg men har börjat få det svårare att gå och ramlat ett par gånger.
Publicerad 7 april 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För att få ökad frihet ansökte hon nu om att få färdtjänst. Hon ville kunna åka och hälsa på barn, barnbarn och vänner eller bara ta en tur till Borgholm.

När beslutet sen kom fick vi alla lite av en chock. Vem om inte mormor borde få färdtjänst? Hon fick alltså avslag. Hon var för pigg och hänvisades till befintlig kollektivtrafik. Den som varit i Böda vet att kollektivtrafiken inte direkt är som stadsbussarna och för en 90-åring som bor en bra bit från närmsta busshållplats så är det inte lätt.

Annons

När man under sina 90 år ständigt bidragit till samhället, jobbat, slitit och sen önskar man lite tillbaka och då får ett nej! Jag förstår att hon då blev ledsen och besviken. För mig är det självklart att den kommunalskatt jag betalar ska gå till barn och äldre, det måste vara en kommuns huvudfokus!

Min fråga blir nu till dig Ilko Corkovic (S), vad tycker du om detta? Borde inte äldre prioriteras bättre i Borgholms kommun? Min frus mormor vet att denna insändare skrivs och hon väntar på ett svar.

Erik och mormor

Annons
Annons
Annons
Annons