Annons

Primitivt beteende kring skördefesten

Insändare • Publicerad 31 december 2008

Skördefesten har utvecklats till en öländsk klenod som många andra provinser avrundas oss.

Behovet av kraftfull framtidsstyrning är uppenbart för alla. De som byggt upp Skördefesten till vad den är idag behöver efterhand ersättas med nya krafter. En mera kraftfull huvudman torde också vara en förutsättning för fortsatta framgångar. Allt detta torde de allra flesta också vara överens om.

Annons

Det spektakel som igångsatts baserat på den ”skåpmat” som nu serveras igen är exempel på primitivt beteende. Alldeles i onödan skapas kaos och ”badwill” och Skördefestens framtidsarbete försvåras. Insikten om vilka pågående långsiktiga framtidsprocesser som genom detta förfarande äventyras förefaller var obefintlig.

Skördefesten övertogs av de ”nya” ägarna för 1 krona. Något ledarskap värt namnet synes ej ha förekommit och någon verklig ägar-/arbetsgivarroll, som vi i det svenska samhället förutsätter, tycks inte ha existerat. På annat sätt kan man inte tyda det faktum att problemen med hur en reseräkning skall se ut ännu inte är lösta.

Att på det sätt som nu sker ”gömma sig” från sitt eget ansvar som ägare och arbetsgivare och skjuta skulden på de anställda är skamlöst och vittnar om ren inkompetens. Att ”ta avsked” från Jörgen och Anne, som under alla år byggt upp det vi nu har, på det sätt som sker, är inte bara klandervärt utan visar total brist på förståelse för de värden som hanteras.

Det naturliga, rättmätiga och logiska förfaringssättet hade i stället varit att i stället för att försöka ”skandalisera” de båda och göra dem till syndabockar konstruera en lösning som innehåller ett tack för vad de gjort under alla år samt ett upplägg där deras erfarenheter och kontaktnät kan tas tillvara för att bygga vidare på denna höstaktivitet som har alla förutsättningar att bli något ännu mycket större och viktigare för oss alla på Öland framöver.

Sune Sigvardsson,

tidigare ordförande

i Skördefestens vänner

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons