Annons

Paddeltennis och ställplatser

Såg i en lokaltidning att det finns planer på att iordningsställa paddeltennisplaner bakom mejeriet i Borgholm.
Publicerad 9 maj 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten funderar kring det vettiga att låta en extern entreprenör hyra ställplatsområdet i yttre hamnen i Borgholm.Foto: Kenth Jönsson

Det kanske är en bra idé, vad vet jag. Problemet är bara att det aktuella området redan är uthyrt till Kapelluddens Camping sedan 2 år för husbilsställplatser på ett 10-årskontrakt. För att lösa ut det, föreslås att Kapelluddens Camping i stället ska få hyra kommunens ställplatsområde vid reningsverket i yttre hamnen på ett 25-års arrendekontrakt. Yttre hamnen är ett utvecklingsområde för det framtida Borgholm som ännu bara är i sin linda. Hur vettigt och strategiskt är det att i ett sådant läge, med en extern entreprenör, binda upp ett attraktivt läge för säsongmässig uppställning av husbilar i ett kvarts sekel?

Om nu kommunen har svårt att vid behov krypa ur ett 10-årskontrakt, hur svårt blir det då inte att krypa ur ett 25-års arrendekontrakt om det skulle behövas i framtiden?

Annons

Ni har ju inom kommunen anställt strateger inom olika områden. Nyttja dessa och tänk efter före i stället för att enligt kommunalrådets devis bara köra ”full fart framåt”.

Tänk efter före

Annons
Annons
Annons
Annons