Annons

Öppet brev till Borgholms Byggnadsnämnd

När det gäller byggnaden av fastigheten på hörnet Kvarngatan/Trädgårdsgatan så undrar vi, flera med mig, hur ni kan godkänna en dylik byggnad utan ha tillfrågat berörda grannar i området/kvarteren.
Publicerad 12 april 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Detta extremhus hör inte hemma i en gammal stadsbild där de flesta husen är byggda i trä runt 1900 talet och framöver.

Detta hus liknar mer allt från en bunker, fabriksbyggnad till en simhall. Höjden, nästan två våningar högt, gör också att all utsikt är som bortblåst. Man ser endast en hög fönsterlös vägg.

Annons

Jag har arbetat hos en hel del större kommuner, Malmö, Lund och Karlskrona och vet att man alltid anpassar nybyggnationer till att smälta in i övrig bebyggelse, helst i den gamla stadskärnan.

Det finns många fina trähus från en mängd leverantörer i dag som hade passat bättre in på tomten.

Denna byggnad platsar bättre i nybyggnationen i Dovreviken eller utanför innerstaden.

Folk som går förbi häpnar över bygget och vad säger man?

I normalfall i andra kommuner frågar man grannarna runt om de godkänner ritningarna innan beslut tas i Byggnadsnämnden

Har goda vänner i ett radhusområdet i Karlskrona som för några år sedan skulle bygga ett garage på 30 kvm kombinerat med skyddsrum för omkringboende som var tvungna ha åtta grannars skriftliga godkännande innan uppförandet.

Känner inga omkringliggande grannar som fått någon som helst förfrågan eller ritning över denna byggnads uppförande förutom allra närmsta grannars tillåtelse att bygga direkt i tomtgräns vilket också är häpnadsväckande man får göra samt vid den direkta trottoargränsen.

En fråga till Byggnadsnämnden: Är det skillnad när det gäller bygglov i olika kommuner? Lever Borgholms kommun sitt eget liv och inte följer gängse regler?

Skandal!

Arg är bara förnamnet

Annons
Annons
Annons
Annons