Annons

Öland United en möjlighet

Nu närmar sig den 26 maj och det viktiga valet om framtiden för Öland! Förhoppningsvis har Du tagit del av JA och NEJ kampanjernas budskap.
Publicerad 23 maj 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Berne Klysing, Liberalerna
Berne Klysing, Liberalerna

Det finns inget lättare än att säga NEJ till en kommun på Öland. Rädslan för det okända är en svår nöt att knäcka - vi har alla hört ”vi vet vad vi har o.s.v.” Att räkna upp argument mot och hypotetiska resonemang om kostnader hit och dit och inte minst påståendet om minskad demokrati är lätt att ta till.

Tillit och respekt är två ledord som är mycket bra att hålla sig till i allt förändringsarbete – för ett förändringsarbete kommer att krävas för att bilda ett Öland. Men som ni vet det går inte att förändra utan att störa. Med ett nytt politiskt ledarskap och en tjänstemannakår med höga ambitioner och kunskaper skall ett enat Öland formas. Det nya ledarskapet kommer att pressa fram utveckling för Öland – i situationer när stora saker skall förändras brukar det mest innovativa och kreativa tankarna och idéerna komma fram. Med ett nytt politiskt ledarskap som betraktar Öland från ett helikopterperspektiv kommer gamla inpinkade revir och ett tåseende att se små och obetydliga ut. Ett aktivt samarbete med andra kommuner, framförallt Kalmar, kommer att behövas.

Annons

NEJ Öland är värt ett JA den 26 maj! Låt ”järnridån” mellan Högsrum – Glömminge – Runsten försvinna!

Berne Klysing

L Mörbylånga kommun

Annons
Annons
Annons
Annons