Annons

”Nu skall det sparas pengar!”

Insändare • Publicerad 13 juni 2007

INSÄNDARE

Vad ska vi dra in på då? Jo, då drar vi in på de viktiga och fullt fungerande landsbygdsskolorna. Hur tänker man då? Vad är det egentligen Borgholms kommun tjänar på det? Som nyinflyttad familj till Öland kan jag informera samtliga politiker om (fast jag tror egentligen att de är full medvetna om detta), att det första en familj som letar bostad tittar efter, är vart barnens skolor finns och hur det fungerar i kommunen.

Annons

Om det inte finns en bra skola i närheten av den tänkta bostaden, så är boendet inte längre viktigt. Barnens skola och framtid prioriteras! Man vill inte ha lång väg till skolan. Man vill inte ha stora skolor med massor av barn, liknande de som bildas i storstäderna. Vad man söker är mindre skolor i närområdet där man tänker bosätta sig, där barnen får synas, får uppmärksamhet, får bra undervisning med bra material. Detta är vad de små – nu nedläggningshotade – skolorna i Borgholms kommun har att erbjuda.

Vill Borgholms kommun att det ska flytta in nya skattebetalare till kommunen - eller spelar det ingen roll? Har man räknat på vad varje nyinflyttad familj ger i skattepengar till kommunen? Vad tillför varje nyinflyttad familj landsbygden och kommunen? Och, andra sidan... Vad kostar ett barn som vi tappar kontrollen på i det stora maskineriet som det kan bli i de stora skolorna? Det stora maskineriet som kallas skola, dit vi kör barn från alla håll och kanter, som inte har någon egentlig samhörighet – förutom att de just är ”bara barn” och behöver undervisning!

Varför satsar inte Borgholms kommun på att få fler åretruntboende skattebetalare och på barnen? Ju fler barn som växer upp utanför de större städerna och som känner trygghet där, ju fler väljer då även att själv bosätta sig utanför storstäderna med sina familjer en gång i tiden.

Vad är det egentligen politikerna i Borgholms kommun strävar efter? Vill de ha turister endast på sommaren? Vill de ha ett levande Öland året runt? Tänk efter – innan det är försent! Sätt er och räkna efter lite mer långsiktigt!!! Det ska fungera även när ni gått i pension!

Fundersamma hälsningar från nyinflyttade familjen Östman i Sättra

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons