Annons

”Ni ska känna er trygga och välkomna”

Anne Wilks, Du har sedan länge mitt hjärta, du fick det den dag jag såg Dina akvareller av de Öländska lökfälten hos Kalmar-Ölands Trädgårdsprodukter.
Publicerad 7 januari 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Jag börjar med Ölandsbladets illustration av Din insändare som bestod av en landsvägsbuss vilka har i stort sett intet eller ytterst lite att göra med den färdtjänst jag då antar Du nyttjar”.
”Jag börjar med Ölandsbladets illustration av Din insändare som bestod av en landsvägsbuss vilka har i stort sett intet eller ytterst lite att göra med den färdtjänst jag då antar Du nyttjar”.

Som ”kluddrare” kunde jag bara drömma om att nå i kanten av den illusion Dina akvareller gav mej, inte bara som betraktare utan som om jag stod i kanten av ett dessa mot Kalmarsund sluttande lökfält och andades in den bris som torkade denna Öländska lök till bäst i ”hela vida världen”.

Trots lite blandande av äpplen och päron samt Ölandsbladets missvisande illustration av Din insändare om Klt, dess personal samt deras färdstjänstchaufförer har Du hedersplats i mitt hjärta.

Annons

Jag börjar med Ölandsbladets illustration av Din insändare som bestod av en landsvägsbuss vilka har i stort sett intet eller ytterst lite att göra med den färdtjänst jag då antar Du nyttjar vilken jag tillsammans med patient/sjukresor utför.

Upphandlingarna sker vart 5.e år och den senaste upphandlingen gäller nu från årsskiftet 2020 och framåt. Jag, tillsammans med enskilda kollegor är en liten, men viktig del av denna upphandling.

Vi är inte anställda av Klt men utför Klts uppdrag inom de olika företag vi har vår anställning hos och som Klt valt att samarbeta med de nästa fem åren.

Här finns varken ”Glasberg” eller pressade situationer utan reglerade arbetstider enligt gällande avtal mellan parterna på denna arbetsmarknad med de körtider och raster som lagen tillåter under Transportstyrelsens myndighetsutövande.

Skulle Du hamna i ”min”, eller kollegas fordon svävar du inte på något vis i ”livsfara”. Vår utbildning, utöver den som då Transportstyrelsen kräver är utformad och kontrollerad av den upphandlande parten, Klt! Här ingår bl.a Hjärt-Lungräddning och hantering av så kallad ”hjärtstartare”.

Att olika människor inte alltid ”går ihop” är oundvikligt, personligen är jag ödmjukt tacksam att som senior efter bästa förmåga få bidra till att Du, dina färdtjänst- och sjukresevänner ska känna er trygga och välkomna i mitt fordon. Ni har genom era livsöden gett mej så oerhört mycket tillbaka!

Per-Ola T Nilsson

Förare med Taxilegitimation

Annons
Annons
Annons
Annons