Annons

Moderaterna röstade emot höjda politikerarvoden

Den som lyckas tyda Vänsterpartiets insändare i tidningen den 10/7 inser säkert att den, likt mycket annat härstammande från det partiet, är både felaktig och missvisande.
Publicerad 17 juli 2018
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”På Mörbylångas kommunfullmäktige i juni röstade Moderaterna som enda parti emot en svulstig höjning av politikerarvodena liksom antalet ledamöter i den kommande mandatperiodens nämnder”, skriver moderatpolitiker i Mörbylånga.
”På Mörbylångas kommunfullmäktige i juni röstade Moderaterna som enda parti emot en svulstig höjning av politikerarvodena liksom antalet ledamöter i den kommande mandatperiodens nämnder”, skriver moderatpolitiker i Mörbylånga.Foto: Arkiv

På Mörbylångas kommunfullmäktige i juni röstade Moderaterna som enda parti emot en svulstig höjning av politikerarvodena liksom antalet ledamöter i den kommande mandatperiodens nämnder. Vårt förslag var en mindre, 10-procentig, höjning för vice kommunalråden, sju istället för nio ordinarie ledamöter i nämnderna samt färre ersättare. Blygsamt jämfört med vad Vänsterpartiet och alla andra partier i fullmäktige röstade igenom.

Förslaget till ny politisk organisation ska genomföras nästa mandatperiod och ingen, inte heller Vänsterpartiet, vet vilket parti som kommer att styra då. Vår reservation med tillhörande förslag handlar inte om oss Moderater och nuvarande kommunalråd. Det handlar om kommunens ekonomi, som vi Moderater tar ansvar för. Vi står inför ett par tuffa år framöver både demografiskt och skatteintäktsmässigt. Kommunsektorn i sin helhet kommer att tvingas göra prioriteringar och eventuellt även nedskärningar. Att då höja politikernas arvoden så mycket som Vänsterpartiet och övriga partier i Mörbylånga kommunfullmäktige vill är totalt oansvarigt samt respektlöst mot övrig verksamhet.

Annons

Vänsterpartiets lösning på att finansiera den utökade kostnaden för politikerna saknas såklart, men det blir väl som vanligt ett förslag på skattehöjning. I höst kommer nivåerna på arvodena upp igen för behandling och vi hoppas att fler politiska partier tagit sitt förnuft till fånga, precis som vi Moderater redan gjort.

Carl Dahlin

Eva Folkesdotter Paradis

Henrik Yngvesson

Moderaterna i Mörbylånga kommun

Annons
Annons
Annons
Annons