Annons

Med nya friska idéer till valrörelsen, eller?

Insändare • Publicerad 13 november 2013

Vi närmar oss nu valrörelsen och därmed också valet i september 2014.

För Borgholms del kommer mycket av vår framtid att avgöras efter detta val. Jag känner en stark oro över mitt eget parti - Nya Moderaterna i Borgholm. Jag har gång efter gång, både internt och även i media, starkt kritiserat Eddie Forsman för hans sätt att leda partiet. Eddie valde för en tid sedan att gå ut i media och meddela, att han redan i somras fattat beslutet att lämna gruppledarposten i partiet, efter valet 2014. Samtidigt så initierade han en vecka innan detta besked, till en artikel som han senare stoppade, där han uttalade sitt mål att bli kommunalråd efter valet 2014.

Annons

På något sätt så följer detta också det mönster av turer som Eddie låtit Nya Moderaterna stå för under senaste åren. Ena dagen säger vi så, för att nästa dag säga något helt annat. Vi har sett ett flertal exempel på agerande från Eddies sida, som jag varken sett någon verklig - eller logisk förklaring till. Bra exempel är väl hanteringen av de som jobbar på Näringslivskontoret, eller pengarna som försvann vid renoveringen av Slottsskolan, där Eddie gick ut i media med att vi moderater hoppar av alliansen, trots att han alltid förnekar att vi finns med i den.

Kommunalrådet har i en insändare anklagat mig, för att jag förstört samarbetet i alliansen. Samtidigt går Eddie hårt ut internt och anklagar mig för min interna kritik. Man får lätt känslan att den lilla klubb för inbördes beundran som Eddie och Lisbeth har, varken tål insyn- eller att ifrågasättas.

Per Lublin har på sin blog utmålat mig som ansvarig för att Eddie Forsman fattat beslut om att avgå efter valet. Han menar på att det är min starka interna kritik som gjort att Eddie fattat detta beslut. Hade det varit så, hade nog Eddie insett att det bästa givetvis vore att han avgår nu, så att en efterträdare får tid på sig att överta ledarskapet och då även vara ansvarig för kommande valrörelse. Det är ju den nye gruppledaren som ska driva partiets politik, efter valet.

För mig handlar det om ansvar. Vi Nya Moderater måste ta vårt ansvar. Det har vi lovat de som röstade på oss i valet 2010, trots att var 3:e väljare i Borgholm som röstade på oss i riksdagsvalet, valde att inte göra detta i det kommunala valet. Jag tycker bara detta borde ha gett en signal, att varken Eddie Forsman som politiker, eller Nya Moderaterna som parti, har det stöd som fordras för att bli det största partiet i Borgholm. Det hade vi faktiskt varit, ifall vi även fått förtroendet av de som valde att inte rösta på oss lokalt.

Ska vi överhuvudtaget kunna vara kvar som ett politiskt parti med inflytande i Borgholm, då måste vi också få en ny ledare som tar över redan nu. Jag har aldrig sett något liknande, att ett parti går till val med en ledare, vars förtroende bland många väljare, var förbrukat redan vid förra valet, men som envisas med att inte överlåta ledarskapet i tid innan valet, för att sedan avgå efter valet. Vilka signaler sänder man till väljarna genom detta agerande, Eddie Forsman?

 

Kjell Wilhelm Ericson, Borgholm

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons