Annons

Lurad!

Insändare • Publicerad 19 oktober 2012

 

Efter en diskussion på Facebook vaknade mina tankar kring detta med billig mat och svensk mat upp igen. Den är aldrig särskilt sovande bara mer eller mindre aktiv. Jag vill bara börja med att säga att alla gör naturligtvis sina val och väljer själv vad de vill äta och det respekterar jag fullt ut!

Annons

Diskutionen handlade delvis  om att hemköp i Borgholm har gått i konkurs. Nu ska Willys komma dit. I Borgholm finns idag en ica-butik, Netto och så ska då Willys komma också. Många blir säkert glada över ytterligare en lågprisbutik och det är bra att man kan välja fritt var man vill handla sin mat. Men detta får mig som bonde att verkligen fundera på vad jag håller på med!

Lågprisbutikerna poppar upp som svampar ur jorden och det kan de ju bara göra om det är det som konsumenter vill ha!

Vi har världens strängaste djurskyddslagar i Sverige. Det är tycker jag är bra! Det är viktigt att vi tar hand om våra djur och vår natur på ett så bra sätt som möjligt.  Konsumenterna har en avgörande roll i vilka djurskyddslagar vi ska ha och det är helt rätt att de får säga och tycka till. Det som gör mej så ledsen och arg är när sedan dessa konsumenter som har åsikter om hur viktigt det är hur vi i Sverige sköter våra djur och natur sedan glatt traskar iväg till en butik och nöjd stoppar ner billiga varor i sin korg som de inte bryr sej ett dugg om var de kommer ifrån. Då är det ”strunt samma” hur djuren haft det eller naturen mår bara det är billigt! Billigt är bra, eller...?

Det är svårt att beskriva vad jag som svensk bonde känner då! Lurad är nog den bästa beskrivningen. Det känns som att jag står där med min mjölk och mitt kött, mina vackra beteshagar och åkrar. Jag uppfyller alla de krav som ni ställer på mej och så går ni bara bara förbi mej raka vägen till det billiga köttet från något land som knappt står angivet på förpackningen. Lurad! Hur kunde jag vara så dum som trodde att ni skulle köpa den mat som jag producerar?

 

 

Mjölk-  och köttbonden Hanna Karlsson, Dödevi

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons